Lavkarbo Mazariner med suuper saftig kjerne!!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Ingen i verden kommer til å gjette at disse småkakene er både lavkarbo og helt uten tilsatt sukker. Lavkarbo mazariner er bare så saftig at vi anbefaler deg å lage de bare for å oppleve den gode smaken og konsistensen. Det er ekstra gøy å få dette til helt uten sukker.
Lavkarbo og glutenfri mazariner uten egg!
Mazarin er en kake som består av smørdeig fylt med mandelmasse og toppet med hvit glasur. Det finnes ulike variasjoner med ulike fyll. Eksempelvis finnes det en variant som heter catalan og som inneholder bringebærsyltetøy. Bakverket er trolig oppkalt etter kardinal Jules Mazarin (wikipedia).
Vi har laget en forenklet versjon som vi faktisk syntes smaker bedre enn den tradisjonelle mørdeigen. Ikke nok med det, men dette er også veldig mye enklere og tar kortere tid. Småkakene er derfor klar på under én time.
Disse småkakene er faktisk laget helt uten egg og kan enkelt lages melkefri dersom du bruker smør uten melk. Mandelmasse lages opprinnelig av mandler, egg og sukker. Egget bidrar til å binde massen sammen slik at den blir klebrig. Vi har brukt avfettet linfrømel til dette formålet og vi kunne ikke bedt om et bedre resultat. Linfrømel bidrar til å gjøre mandelmassen ekstra, ekstra saftig! Avfettet linfrømel har en mild nøttesmak som du ikke vil kjenne i kakene. Du trenger derfor ikke å være redd for at kakene vil smake linfrø.
Som smaksforsterker har vi brukt mandelessens i mandelmassen.
Du kan lage mazariner i muffinsformer eller terteformer i papp eller aluminium. Vi har brukt muffinsformer som er stekt på muffinsbrett. Du kan antakeligvis også steke kakene direkte i muffinsbrettet, dersom du smører formen godt. Vent da til kakene er helt avkjølt før du tar de ut av formen, slik at de ikke går i stykker.
Glasuren er laget uten egg. Men dersom du ønsker en stiv glasur kan du erstatte kremfløte med lik mengde eggehvite.
Vi har forresten oppskrift på mange andre lavkarbo kaker her.
Lavkarbo mazariner
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Bunn
- 100 g romtemperert meierismør
- 150 g mandelmel (ikke fettredusert)
- 50 g Bakesukkr
- 40 g monster fibersirup
- 30 g avfettet linfrømel
- 1 klype salt
Mandelmasse
- 100 g romtemperert meierismør
- 185 g mandelmel (ikke fettredusert)
- 70 g Bakesukkr
- 50 g monster fibersirup evt. sukrinsirup gold
- 40 g avfettet linfrømel
- 0.5 dl mandelmelk uten sukker evt. fløte eller vann
- 9 dråper mandelessens
- 4 dråper vaniljeessens evt. litt vaniljepulver
Glasur
- 2 ss kremfløte evt. plantefløte, vann eller eggehvite
- 30 g Bakesukkr
- 2 ts inulin (kan utelates)
- 25 g Sukrinmelis
- 2 dråper vaniljeessens evt. litt vaniljepulver
Fremgangsmåte
Bunn
- Sett stekeovnen på over- og undervarme på 175 grader.
- Bland alle ingrediensene i en bakebolle. Bland godt slik at alt smøret fordeler seg jevnt i deigen.
- Har du muffinsbrett gjør dette jobben litt lettere. Sett muffinsformer i muffinsbrettet. Trykk ca. 30 gram deig ned i hver form. Deigen skal dekke bunnen og helt opp langs kantene.
- Sett brettet i kjøleskap mens du lager mandelmassen.
Mandelmasse
- Bland alle ingrediensene godt sammen i en bakebolle.
- Fyll gropen i muffinsformene med mandelmassen og la massen gå kant i kant med bunnen, med et lite søkk inn mot midten.
- Stek på midterste rille i ca. 17 minutter. Ta de ut når de er gylden.
- De er litt skjør når de er varm. Vent med å ta de ut av formen til de er avkjølt.
Glasur
- Bland alle ingrediensene til glasuren i en bolle. Start med én ss væske og tilfør litt og litt til du får rett konsistens. Glasuren blir stivest dersom du bruker eggehvite som væske.
- Smør glasur på avkjølte kaker og sett i kjøleskap i en times tid før servering.