Lavkarbo muslibar med sjokolade





Lavkarbo muslibar, en perfekt matbit når du er på farten!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Muslibar eller energibar er en næringsrik matbit som gir rikelig med ny energi når du trenger det. Muslibaren er enkel å lage og er klar på kort tid.

Den har en god smak av kanel, kardemomme og vanilje. Disse kryddersortene passer godt sammen med både nøtter og sjokolade, som du også finner i baren.

Det selges mange barer i butikken og de fleste er proppfull av sukker. Lager du denne baren får du en muslibar uten tilsatt sukker som likevel smaker søtt og godt.

Lavkarbo muslibar

Litt om ingrediensene

Avfettet linfrømel og egg bidrar til å binde baren sammen og er derfor viktige ingredienser. Du kan selv bestemme hvilke typer nøtter, frø og kjerner du vil bruker. Vi liker godt den kombinasjonen vi har foreslått i oppskriften.

Men prøv for eksempel en kombinasjon av mandler, sesamfrø og pekannøtter. Sørg for at totalmengden frø og nøtter ikke endres når du bytter om.

Vil du ha mer inspirasjon til lavkarbo matlaging? Du finner mange flere oppskrifter her.

Lavkarbo muslibar

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO MUSLIBAR MED SJOKOLADE

5 fra 5 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 45 minutter
Antall: 8 stk.

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 223kcal | Karbohydrater: 2,4g | Protein: 6,9g | Fett: 18,4g
Allergener
Egg
Nøtter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 175 grader.
  • Bland alle ingrediensene i en foodprosessor, unntatt sukrinsirup og egg. Pulser i ca. 15- 20 sekunder, slik at du bevarer litt struktur i blandingen men samtidig får en fin masse.
  • Bland inn sukrinsirup og egg.
  • Form deigen til muslibarer i det antallet oppskriften er innstilt på. Hver bar skal veie ca. 40 gram, men du kan lage de større eller mindre etter eget ønske. Engangshansker er til god hjelp når barene skal formes.
  • Stekes på midterste rille i ovnen i 25 minutter.
  • Avkjøles helt før du dekker de med sjokolade.
  • Smelt sjokolade over vannbad. Hell sjokoladen i en brødpose, klipp av et hjørne og sirkle sjokoladen over barene. Strø over knust frysetørket bringebær etter ønske.

Viser 2 kommentarer
  • Ole
    Svar

    Kan jeg bytte avfetta linfrømel med fiberhusk i denne sammenhengen?

    • Svar

      Jeg vil tro at ca. 0,5 til 1 ss fiberhusk er nok til å binde deigen sammen, og jeg tror det vil fungere som erstatning. Men jeg har ikke prøvd, så du må bare prøve deg frem. Dersom deigen blir veldig fast kan du tilsette litt væske, for eksempel noen spisesskjeer vann. Gi gjerne en lyd om hvordan det går 🙂

5 from 5 votes (5 ratings without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.





Start typing and press Enter to search