Lavkarbo nøttebakt laks med sursøt chilisaus





Lavkarbo nøttebakt laks med wokgrønnsaker og søt chilisaus, deilig fiskerett!

Lavkarbo nøttebakt laks er en herlig lakserett med et smaksrikt nøttelokk over fisken. Vi brukt mandler og sukrinsirup gold i nøtteblandingen vi har toppet laksen med. Du kan også bruke salte peanøtter dersom du foretrekker det.

I wokblandingen har vi tilsatt hjemmelaget sursøt chilisaus. Du finner oppskrift til vår sursøte chilisaus her. Som ekstra saus til laksen  har vi blandet lavkarbo sursøt chilisaus med creme fraiche. Dette syntes vi passer skikkelig godt til nøttebaktlaks.

Ønsker du inspirasjon til andre lavkarbo fiskemiddager? Du finner mange mange gode fiskeoppskrifter her.

Lavkarbo nøttebakt laks

Siste oppskrifter

   

Lavkarbo nøttebakt laks

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO NØTTEBAKT LAKS MED SØT CHILISAUS

5 fra 2 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 30 minutter
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 497kcal | Karbohydrater: 18g | Protein: 32g | Fett: 30g
Allergener
Fisk
Melk
Nøtter
Soya

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Nøttebakt laks

Wok miks

  • Olje til steking
  • 0.5 rødløk strimlet
  • 0.5 rød paprika strimlet
  • 0.5 gul paprika strimlet
  • 4 knaskegulrøtter strimlet (inneholder under 5 gram karbohydrater/100 gram)
  • 250 gram kål strimlet
  • 60 gram aspargesbønner
  • 1 ts ingefær raspet (evt. lik mengde ingefærpulver)
  • 3 ss glutenfri soyasaus
  • 0.5 lime saften
  • ca. 1 dl hjemmelaget sursøt chilisaus
  • 3 - 4 ss rømme (utelates for melkefritt alternativ)
  • Fersk koriander

Fremgangsmåte

  • Start med å lage sursøt chilisaus. Oppskrift under kommentar.
  • Sett ovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Smør en ildfast form med olje før du legge laksen i formen. Strø salt på toppen av fisken.
  • Bland sukrinsirup gold og hakkete mandler i en skål. Topp laksen med nøtteblandingen.
  • Stekes på midterste rille i ovnen i 15 minutter, til laksen er gjennomstekt.
  • Varm olje i en stekepanne eller wok. Stek grønnsakene sammen med ingefær, soyasaus og limesaft i noen minutter. Hell over ønsket mengde sursøt chilisaus. Hold litt saus igjen som du blander med rømme, slik at du får en god rømmesaus til laksen.
  • Bland et par ss sursøt chilisaus med lik mengde rømme.
  • Server nøttebakt laks med wokgrønnsaker, sursøt chilisaus med rømme og fersk koriander.

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search