Lavkarbo pavlova med vaniljekrem og bær





Festkaken pavlova i lavkarboversjon!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Pavlova er en marengskake som har fått navnet etter den russiske ballerina Anna Pavlova. Bunnen kjennetegnes av en sprø overflate med en seig kjerne. Lager man den tradisjonelle pavlovaen med eggehviter, sukker og maizena får man hvit pavlova med det karakteristiske kjennetegnet på bunnen.

Vi ønsker selvsagt ikke å bruke sukker og har gjennom fire forsøkt kommet frem til at pavlova kan lages med både sukrin (erytritol) og finesse bakesukker (isomalt, erytritol, sukralose og polydextrose), enten i kombinasjon eller alene.

Vi har prøvd både med og uten xanthan gum, som gir likt resultat.

Lavkarbo pavlova oppfører seg litt annerledes i ovnen og blir ikke sprø under steking. Etter noen timers steketid kan du kjenne at pavlovaen er fast og ingen deig henger igjen på fingrene. Men du vil også kjenne at den kjennes myk ut, nesten som gummi. Når du nå åpner døren på ovnen og lar bunnen tørke i 12 timer vil du kjenne at den blir sprø, slik det er forventet at den skal være.

Fyller du pavlovaen med krem, vaniljekrem og bær får du en kake det er vanskelig å motstå!

Husk at kaken må pyntes like før servering, slik at bunnen holder seg sprø frem til den skal spises.

Tre lags pavlova

Vi har laget en trelags pavlova til 17. mai fordi vi syntes nasjonaldagen fortjener en skikkelig lekker kaker. Vi laget etasjene enkelt ved å tegne opp sirkler på bakebrettet. Vi laget tre sirkler som ble mindre og mindre slik at bunnene danner et tårn når de stables oppå hverandre. Vi fikk plass til alle sirklene på ett brett.

Lavkarbo pavlova

Lavkarbo pavlova


Lavkarbo 17. Mai

Lavkarbo 17. Mai

17. mai pavlova

Ved hjelp av jordbær, krem og blåbær kan du enkelt pynte pavlovaen med norskeflagget. Begynn med det blå korset i midten, som du lager med blåbær, legg så et lag med krem på yttersiden av blåbærene og lag firkanter av jordbær i ytterkanten av korset. På denne måten får du norskeflagget på kaken.

Noen foretrekker å pynte litt mer tilfeldig og strør bær og frukt over kaken. Jo mer jo bedre, vil vi si!

Vil du ha oppskrift på lavkarbo kaker finner det her. Prøv for eksempel en skikkelig god lavkarbo sjokoladekake med sjokolademoussekrem, eller vår lavkarbo bløtkake som lages på 1-2-3.

Lavkarbo 17. Mai

Lavkarbo pavlova med vaniljekrem og bær

4,58 fra 14 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 16 hours
Antall: 1 stor kake (1 kake gir ca. 12 stykker)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 329kcal | Karbohydrater: 7g | Protein: 5g | Fett: 29g
Allergener
Egg
Melk
Sulfitter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Pavlova

Vaniljekrem

Topping

  • 6 dl kremfløte
  • 400-500 g jordbær
  • 300-400 g blåbær
  • Evt. sitronmelisse

Fremgangsmåte

Pavlova

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 190 grader.
  • Dekk et bakebrett med bakepapir.
  • Stivpisk eggehviten i en bakebolle. Pisk i fire minutter før du tilsetter eddik og litt og litt søtning mens du pisker. Pisk i ytterligere tre minutter når all søtningen er tilsatt.
  • Som hjelp til deg selv kan du gjerne tegne opp tre sirkler i ulike størrelser. I kaken som er avbildet har vi laget tre ulike sirkler som blir mindre og mindre, for å få til et tårn. Bunnen skal ha en høyde på et par cm.
  • Sett brettet midt i ovnen. Skru temperaturen ned til 100 grader, med en gang brettet settes inn. Stekes i 2.5 time. Du kan gjerne åpne døren på stekeovnen ca. én gang per time, for å slippe ut damp.
  • Skru av ovnen og la bunnen stå i ovnen, med døren på gløtt, i 12 timer. På denne tiden vil bunnen tørke og du får sprø ytterside. Ikke fortvil over at bunnen kjennes myk ut etter steketiden, bunnen vil tørke og bli sprø.

Vaniljekrem

  • Bland alle ingrediensene til vaniljekremen i en kjele. Varm sausen opp til medium varme, mens du røre hele tiden. La sausen så vidt koke på lavest mulig temperatur mens du rører. Sausen skal tykne, slik at den blir like tykk som vaniljekrem skal være. Dette tar ca. 15-20 minutter.
  • Dersom sausen ikke tykner tilstrekkelig, tilsetter du mer xanthan gum. Sausen vil også tykne når den kjølner. Dersom sausen blir for tykk kan du spe den med litt fløte. Avkjøl sausen.

Sett sammen kaken

  • Kaken settes sammen like før servering, for å bevare bunnen så sprø som mulig.
  • Pisk vaniljekremen med en ballongvisp, slik at den blir luftig og glatt. Pisk kremfløte og bland halvparten av kremen med vaniljekremen.
  • Smør krem på bunnen og topp med vaniljekrem. Strø over hakket bær. Gjenta prosessen på alle lagene. Vi brukte sprøytepose til vaniljekremen, men dette er ikke nødvendig.
    Lavkarbo pavlova
  • Topp eventuelt kaken med noen blader sitronmelisse.

Viser 10 kommentarer
  • camilla
    Svar

    går det an å lage denne på en bunn? hvordan størrelse må det eventuelt være?

    • Svar

      Litt usikker, men kanskje halvparten av mengden 🙂 Jeg har ikke testet det selv, så du må bare prøve deg frem.

    • Camilla
      Svar

      5 stars
      Dette funka!👌🏼

  • Liza
    Svar

    Hei! Har prøvd denne oppskriften to ganger og begge gangene ble bunnen som en svamp. Eller som skum. Ikke litt sprø på utsiden engang. Bollen var helt ren etc, fulgt oppskriften til punkt og prikke. Har dere noen ide om hva som kan gjøre det slik?

    • Stina Nilsen
      Svar

      Hei, kaken er myk når den tas ut av ovnen. Etter å ha tørket i 12 timer skal den bli sprø. Dersom den ikke er sprø innen denne tiden må den tørke lengre. Man trenger god tid på å lage denne bunnen 🙂 Håper du får det til ved en senere anledning!

  • Lisbeth Hansen
    Svar

    Kan man lage vaniljekremen dagen i forveien? 😊

    • omhelse.no
      Svar

      Ja det kan du. Ingen problem. Lykke til!

      • Hilde
        Svar

        Hei. Denne skal jeg prøve å lage, pavlova er en av de beste kakene, syns jeg. Men har et spørsmål..finnes det en lavkarbo utgave av tiramisu?

        • omhelse.no
          Svar

          Det er jeg usikker på. Du kan evt google det og sjekke.

4,58 from 14 votes (13 ratings without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.





Start typing and press Enter to search