Lavkarbo pepperkakecookies
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Ingen jul er komplett uten pepperkaker, og med denne lavkarbo-oppskriften kan du nyte de klassiske smakene uten å bekymre deg for sukker og karbohydrater. Disse pepperkakecookiesene er både enkle å lage og smakfulle, med en perfekt balanse mellom krydder og sødme.
Laget med mandelmel, mandler og SukrinSirup Gold, er de både glutenfrie og uten tilsatt sukker, samtidig som de gir deg den deilige smaken av jul.
Hakkede mandler kan enkelt byttes ut med hasselnøtter for en litt annerledes, men like smakfull variant. Kjeksene er også uten egg, og du kan lage dem melkefri ved å bruke nøytral kokosolje eller klarnet smør i stedet for vanlig smør.
Pepperkakekrydderet som gir disse kjeksene den klassiske smaken, kan du lage selv med en blanding av malt kanel, malt allehånde, malt kardemomme, malt ingefær og malt nellik. Du finner oppskriften her.
Disse små, sprø og seige pepperkakekjeksene passer perfekt til kaffen, som en sunn julegodbit eller som en liten snack når søtsuget melder seg. Prøv oppskriften, og skap julestemning med disse lavkarbo pepperkakecookiesene!
Lavkarbo pepperkakecookies
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 15 g mandler
- 125 g mandelmel (ikke fettredusert)
- 50 g smeltet meierismør
- 20 g Finesse bakesukker
- 40 g SukrinSirup gold
- 0,5 ts bakepulver
- 1 ts pepperkakekrydder
- 1 klype salt
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 175 grader over- og undervarme.
- Grovhakk mandler med en kniv.
- Bland sammen alle ingrediensene, unntatt hakkede mandler, i en bolle til en fast deig.
- Dekk et stekebrett med bakepapir. Rull kuler med hendene, ca. 30 g deig per kule, som du legger på brettet. Deigen flyter ut understreking, så legg kulene litt fra hverandre. Bruk en gaffel til å presse deigen litt ned mot brettet.
- Fordel hakkede mandler på kjeksene og press det lett ned.
- Stek midt i stekeovnen i ca. 14 minutter, til kjeksene er gyllen.
- Avkjøl på stekebrettet. Kjeksen kjennes myke ut når de er varm, men vil bli seig og sprø når de er avkjølt.