Lavkarbo pizzasnurrer (glutenfritt)

Lavkarbo pizzasnurrer

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Lavkarbo pizzasnurrer er en høyst anbefalt oppskrift fra oss. Som du ser i oppskriften har vi laget halvparten av pizzasnurrene med hvit saus og skinke, og andre halvparten med lavkarbo pizzasaus og kjøttdeig.

Begge bollene er nydelig på hver sin måte. Du kan enten gjøre som oss, dele deigen i to eller lage alle bollene med ditt favoritt fyll. Mengden på pizzafyllet er skrevet i ca. mål. Bestem hvor mye fyll du ønsker på dine boller.

Spar gjerne litt av den hvite sausen til pizzasnurrene er ferdig. Det smaker nydelig med denne sausen på bollene.

Lavkarbo pizzasnurrer kan du servere som middag eller som skikkelig god nistemat. Pizzasnurrene er glutenfri og nøttefri.

Aktivering av gjær

Disse bollene er myke, saftige og luftige. Grunnen for at disse bollene er så luftige som de er, er fordi det er brukt gjær i deigen.

For å aktivere gjæren må du bruke enten yaconsirup, finesse bakesukker, inulin, tagatesse, bakesukkr eller tagasøtt. Du kan bruke lik mengde av alle sortene. Yaconsirup er det som aktiverer gjæren best.

Vi nevner likevel Finesse bakesukker i våre oppskrifter som foretrukket søtningsmiddel for å begrense mengden ingredienser man trenger på kjøkkenet. Men har du yaconsirup bruker du det. Du trenger 1-2 ts for å aktivere gjæren. Du kan da bruke hvilke som helst søtningsmiddel for å gi ekstra sødme til bollene.

Ønsker du flere lavkarbo oppskrifter finner du det her.

Lavkarbo pizzasnurr

Lavkarbo pizzasnurrer (glutenfritt)

4,75 fra 4 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 1 hour 45 minutter
Antall: 1 deig (1 deig gir ca. 10 pizzasnurrer)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 221kcal | Karbohydrater: 3g | Protein: 15g | Fett: 14g
Allergener
Egg
Melk
Sulfitter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Pizzasnurrer

  • 150 g cottage cheese
  • 2 dl kremfløte evt. mandelmelk eller vann (fløte gir best smak)
  • 50 g smeltet meierismør
  • 3 egg str. M eller L
  • 120 g havrefiber
  • 2 ss fiberhusk (psyllium)
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts Finesse bakesukker
  • 1 ts tørrgjær
  • 0,5 ts salt

Kjøttdeig og tomatsaus

Skinke og hvit saus

  • 6 ss creme fraiché
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 neve fersk timian
  • 1 klype salt
  • 150 g kokt skinke i strimler
  • 75 g revet ost

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 180 grader.
  • Bland alt det våte i en blender og lag en klumpfri røre. Vær nøye og kjør blenderen til alle cottage cheese klumpene er knust.
  • Bland alt det tørre i en bakebolle og hell over cottage cheeseblandingen. Bland til en fast deig. Deigen skal ikke være så tørr at den sprekke. Da må du tilsette mer væske til du får en deig som er enkel å jobbe med.
  • Legg deigen mellom to bakepapir. Bruk en kjevle til å lage et rektangel med ca. 1 cm tykkelse. Litt tykkere enn en ordinær pizzabunn. Fjern det øverste bakepapiret.

Lavkarbo pizzasnurr med kjøttdeigsaus (alt. 1)

  • Stek kjøttdeig og bland dette med pizzasaus. Avkjøl fyllet før du smører det på halve eller hele deigen. Strø over revet ost.

Lavkarbo pizzasnurr med hvit saus og skinke (alt. 2)

  • Kjør creme fraiche, hvitløk, salt og timian i en blender til en jevn saus. Smør dette på andre halvdelen, evt. hele. Strø over skinke og revet ost.

Ferdigstill pizzasnurrene

  • Rull sammen deigen ved hjelp av bakepapiret og forsøk å pakk deigen godt sammen. Del pølsen i like store deler. Begynn i midten og jobb deg utover, slik at bollene får lik størrelse. Legg bollene på et bakebrett med bakepapir. Strø gjerne litt ekstra revet ost på toppen av bollene.
  • Bollene trenger ikke å heve. De holder best formen dersom de stekes umiddelbart.
  • Stek på midterste rille i ovnen i ca. 20-25 minutter.
  • Server lavkarbo pizzasnurrer rykende fersk og topp de gjerne med resten av creme fraiché blandingen, dersom du har mer til overs.

Viser 20 kommentarer
  • Julie Gottenborg Foss
    Svar

    Deigen hadde blitt grå i løpet av steketiden, skjønner ikke hva jeg har gjort galt 😂 De smake veldig godt da, men var litt rart å spise grå pizzasnurrer 🙈

    • Svar

      Det har nok med hvilke merke fiberhusk du har brukt. Noen merker gir grå og lilla bakst. Vi bruker bare den gule pakken som står i allergihyllen i vanlige matbutikker 🙂

      • Julie Gottenborg Foss
        Svar

        Åjaa, jeg kjøpte den fra tights 🙈

  • Steffi
    Svar

    Fantastisk oppskrift! Tusen takk! Byttet ut cottage cheese med kremost. Funket helt topp det.

  • Elin
    Svar

    Kan jeg bytte cottage cheese med noe, feks kokosmelk?

    • Stina Nilsen
      Svar

      Hei, det tror jeg skal få fint. Men jeg har ikke testet selv så kan ikke garantere et 100% perfekt resultat 🙂
      Lykke til!

  • Eira
    Svar

    5 stars
    Fått helt elsk på linfrømel etter jeg bakte polarbrødet deres. Deigen ble så smidig, smuldret seg ikke og var helt nydelig å jobbe med. Kan man bytte ut kokosmel med linfrømel? Bør kanskje redusere egg? Har dere fått testet ut linfrømel i sånne typer bakst også? Skulle gjerne ha prøvd å bruke det i pizza, paibunner osv men jeg vet ikke 😅 kom gjerne med flere oppskrifter med linfrømel 😍

    • Stina Nilsen
      Svar

      Jeg liker også linfrømel veldig godt! Fin erstatter for egg og fiber i bakst. Jeg har prøvd linfrømel i brød og rundstykker, men har foreløpig ikke funnet et godt blandingsforhold som gir god bakst. Jeg finner forhåpentligvis et godt blandingsforhold en gang 😀

  • Heidi Katrine Matre
    Svar

    Jeg syns pizzasnurrene ble litt for søte selv om jeg kuttet Sukrin gold, altså kun med Yacon-sirupen. Må det så mye som 1 ss til i denne oppskriften for å mate gjæren? Og.. trenger gjæren mat så lenge man ikke skal la det heve?

    • Stina Nilsen
      Svar

      Hei
      Du trenger inulin for å aktivere gjæren. Men du kan bruke finesse bakesukker eller andre søtningsmidler med inulin. Det vil antakelig gi mer søtsmak i deigen enn yaconsirup. Men prøv deg gjerne frem med litt mindre for å se om bollene blir indre søte. 1 ss gir søtning tilsvare 1 ss sukker, som er lite for den store deigen. Men prøv gjerne med 1 ts 🙂

  • Gunn Heidi Andersen Svendsberget
    Svar

    5 stars
    skal ikke deigen i disse heve? Tusen takk for fantastiske oppskrifter 🙂

    • omhelse.no
      Svar

      Hei,
      Bare hyggelig 🙂
      Vi har valgt å ikke heve disse før de stekes fordi vi syntes de blir like god uten heving. Vi pleier å heve deig som ikke har så mye fyll som disse, slik at resultatet blir så luftig som mulig. Du kan selvsagt heve pizzasnurrene dersom du ønsker det 🙂
      Gi oss gjerne en lyd om det skulle være noe mer!
      Hilsen Stina

  • Janks
    Svar

    Hei
    Er det 15g eller 3ss som er riktig? 3 ss fiberhusk veier langt mer enn 15g. Kanskje dere mener ts istedenfor ss. Jeg bakte med 3ss fiberhusk og deigen var veldig fast. Det falt uansett i smak hos både store og små her i hus😊

    • omhelse.no
      Svar

      Hei. Takk for melding. Så kjekt at det falt i smak! 3ss som ikke er toppet, men strøkne. Det blir ca 15g når de veies. 👍

  • Anne
    Svar

    Kan man bruke fettredusert kokosmel? 😊

    • omhelse.no
      Svar

      Hei, Ja det kan du. Det er fettredusert mandelmel vi også har brukt 🙂
      Hilsen Stina

  • Lene
    Svar

    Hei. Er det mulig å bruke et alternativ til havrefiber?

  • Inger-Mari Vestlund
    Svar

    Kan man bytte ut kokosmel med noe annet? 😀

    • omhelse.no
      Svar

      Hei. Ja du kan prøve med fettredusert sesammel eller øke mengden havrefiber, men her må du nesten bare prøve deg frem. Lykke til! 🙂

4,75 from 4 votes (2 ratings without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.





Start typing and press Enter to search