Lavkarbo polarbrød (keto, uten egg, gluten og melkeprodukter) – kun 1 gram karbo pr. brød





Lavkarbo polarbrød helt uten egg, melkeprodukt, nøtter og gluten!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Visste du at polarbrød har røtter helt tilbake til Nord- Sverige i 1979? Polarbrød er i dag en familiebedrift som eies av barn og barnebarn av grunnleggerne til det moderne Polarbakeriet i Älvsbyn.

Polarbørdkonsernet omsetter faktisk for 1 milliard kroner og har rundt 400 ansatte. De har også et eget energiselskap som produserer fornybar energi, hovedsaklig vindkraft til eget behov.I Norge er det familiebedriften Findal og Krogh AS som har ansvar for salg og markedsføring av Polarbrød. Polarbrød har vært solgt i Norge siden 2002.

Myke og gode keto polarbrød

Vi har laget en oppskrift på allergivennlige, lavkarbo polarbrød. Polarbrød er et av de enkleste brødene du kan bake i  lavkarbo-versjon. Mye av årsaken er at de er flate. Dette gjør at brødene lettere blir perfekt gjennomstekt over hele brødet på samme tid. Dette gir myke og saftige lavkarbo polarbrød på kort tid.

«Hemmeligheten» i denne oppskriften er avfettet linfrømel, som du kan kjøpe hos tights.no. Linfrømelet bidrar til at disse lavkarbo polarbrødene blir både myke og saftige, og det helt uten egg og gluten.

Vi kan anbefale deg å teste ut to andre oppskrifter med linfrømel: Lavkarbo tortillalefser og lavkarbo rugsprø/flatbrød. Begge disse ble også veldig gode på grunn av egenskapene til linfrømelet.

Lavkarbo polarbrød

Lavkarbo polarbrød

Perfekt til matpakken

Finnes det et mer perfekt brød til matpakken enn polarbrød? Det er mykt, flatt, godt, enkelt å pakke i matpakken, lett å spise og det passer med alle typer pålegg. Lag gjerne opp et lager med disse lavkarbo polarbrødene og frys de ned. Da har du brød klart til matpakken for hele familien hele uken.

Bruk gjerne melkeprodukter hvis du tåler det

Spiser du melkeprodukter kan du helt fint bruke enten kremfløte eller creme fraiche istedenfor kokosmelk i polarbrød oppskriften.

I denne oppskriften er det stort sett bare kokosmelk som inneholder karbohydrater, som vil si at disse polarbrødene fint kan spises i et ketogent-kosthold. Vi kan derfor også kalle disse brødene for keto polarbrød.

Ønsker du oppskrifter på andre typer brød finner du mange andre lavkarbo brødoppskrifter her.

Lavkarbo polarbrød

Lavkarbo/keto polarbrød uten egg og melkeprodukter

4,67 fra 9 stemmer
Pin Vurdering Print Recipe
Tid: 25 minutter
Antall: 1 batch (1 batch gir 6 polarbrød)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 122kcal | Karbohydrater: 1g | Protein: 5g | Fett: 8g
Allergener
Ingen

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 80 g avfettet linfrømel
  • 50 g havrefiber
  • 1,5 ts bakepulver
  • 1 ts Finesse bakesukker evt. lik mengde tagatesse, inulin eller yaconsirup
  • 0,5 ts tørrgjær
  • 0,5 ts salt
  • 1 ss olivenolje
  • 150 g kokosmelk (ikke lett)
  • 1 dl vann

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 190 grader.
  • Bland alle ingrediensene i en bakebolle. La deigen hvile i 10 min.
  • Del deigen i like deler i det antallet du har innstilt oppskriften på.
  • Legg hver del mellom to bakepapir og kjevle til polarbrød. Legg brødene på bakebrett med bakepapir. Bruk en bakenål e.l. og prikk jevnt over hele brødet.
  • Stek på midterste rille i ovnen i 12-15 min. Sjekk underveis og kjenn etter at de er ferdig og har fått en lett gylden farge på toppen. Avkjøl på rist.

Viser 12 kommentarer
  • Astrid Buhaug
    Svar

    Prøvde disse i dag, men de ble for flate. – dvs at j kjevlet de for tynne? Men da j laget noen tykkere ble de ikke stekt inni. Skulle de ha hevet seg noe ved steking?

    • Svar

      Det beste er å kjevle de som du ville gjort med en pizzadeig. De skal ikke være særlig høye, og de hever ikke veldig mye heller 🙂

  • Sunniva
    Svar

    5 stars
    Første gang jeg prøver avfettet linfrømel og er mer enn fornøyd med smaken!

  • Norunn
    Svar

    4 stars
    Jeg har «tweaket» denne oppskriften og laget min egen vri.
    Jeg tilsatte 0,5 ts natron, 1ss fiberhusk og 0,25 ts xanthangum i det tørre, og i stedet for vann og kokosmelk brukte jeg 2 egg, 1,5 dl fløte og 30 g smeltet smør. Blandet det tørre godt før jeg tilsatte det våte. Så klappet jeg ut flate runde brød som jeg stekte i vaffeljernet. Fikk 7 passe store brød. Kjempegode!

    • Norunn
      Svar

      PS! Brukte ikke olje i denne oppskriften, men smør, og bare 1/2 ts tørrgjær.

    • omhelse.no
      Svar

      Flott at du eksperimenterer. De der blir nok gode. Hensikten med denne oppskriften er å ha en type brød uten allergener (f.eks egg og melk), derfor har vi gjort det enkelt.

  • unn pedersen
    Svar

    Det er vanskelig å få tak i avfettet linfrømel. Kan det erstattes med annet lavkarbomel?

    • omhelse.no
      Svar

      Hei. Da må du prøve deg frem for vi har ikke testet noen andre versjoner av oppskriften. Du kan prøve å erstatte med f.eks fiberhusk og egg.

    • Anita
      Svar

      Tights.no selger avfettet linfrømel og mye annet lavkarbo produkter.

  • Gunn Heidi Andersen Svendsberget
    Svar

    Hei 😊 kan polarbrød, tortillalefsene og pitabrødene fryses?

4,67 from 9 votes (7 ratings without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.





Start typing and press Enter to search