Lavkarbo salte kjeks
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Lavkarbo salte kjeks, passer perfekt til din favoritt ost. Disse kjeksene har en god og salt smak.
Sesammel er fint å bruke for å fjerne mandelsmaken i kjeksene. Dersom du ikke ønsker å bruke sesammel, kan du droppe dette og erstatte det med lik mengde mandelmel. Dersom du gjør det trenger du bare eggehvite fra to egg. Deigen er enkel å jobbe med og du kan fint forme kjeksene i hendene. Dersom du ønsker en helt rundt for på kjeksen kan du bruke en liten rundt pepperkakeform til å forme kjeksene med.
Vi har også oppskrift til lavkarbo knekkebrød, som du finner oppskrift til her. Ønsker du oppskrift til lavkarbo Ritz kjeks, finner du det her.
Trenger du tips til andre lavkarbo frokostretter finner du flere oppskrifter her.
Lavkarbo salte kjeks
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)



Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på over- og undervarme på 180 grader.
- Bland eggehvite, sesammel, mandelmel, sesamfrø, fiberhusk og salt i en bakebolle. Du blander dette enkelt sammen med en slikkepott.
- Dekk et bakebrett med bakepapir.
- Fukt hendene og rull sammen ca. 15 like kuler som du legger på bakebrettet.
- Trykk kulene flate med hendene. Lag de så flate som du ønsker at kjeksen skal være.
- Pensle kjeksene med olivenolje før du strør over litt flaksalt.
- Stekes på midterste rille i 10-15 minutter. Kjenn om kjeksene er harde, før du tar de ut av ovnen. Når de er harde er de ferdig. Avkjøles på rist.
Trodde jeg hadde sesammel, men det var visst linfrømel.. kan man bytte de to?
Det er jeg usikker på, men tror det kan gå 🙂
Veldig gode. Hvor mye karbo pr. kjeks?
Så bra! Har ikke fått regnet ut men det er lavt. Sjekk karbohydrattabellen.no eller lifesum for nøyaktig utregning. 👍🏻😊
Hei! Kan man bytte ut alt mandelmel et med sesammel?
Hei, Det tror jeg skal gå fint. Men jeg har ikke testet det selv så du må nok justere mengden til du får rett konsistens på deigen.
Lykke til 🙂