Lavkarbo rømmebriks (glutenfritt)





Rømmebriks med frø og nøtter

Vår oppskrift på frøbriks fra kostplanen KetoHelse er blitt veldig populær og mange skryter av denne oppskriften. Vi har derfor laget en vri på oppskriften slik at alle kan ta gleden av frøbriks.

Miks gjerne med andre typer frø og tilsett gjerne grovhakkede nøtter for smaksvariasjon.

Rømmebriks er et slags langpannebrød som er enkelt å lage og som har en skikkelig god brødkonsistens. En annen fordel med denne oppskriften er at alt som trengs kan handles på vanlig matbutikk.

Fiberhusk er et fiber som binder deigen sammen og som gir den rette konsistensen til disse brødskivene. Finner du ikke Fiberhusk på butikken kan du lete etter psyllium, som er det samme. Let i allergihyllen eller i hyllen hvor du finner kosttilskudd.

Sukrin gold har ingen funksjon i deigen annet enn å gi en litt bedre smak på brødet. Du kan derfor fint utelate Sukrin gold.

Lavkarbo rømmebriks

Eldorado frømiks

Dersom du ikke ønsker å bruke Eldorado frømiks kan du mikse sammen din egen miks av frø tilsvarende 300 gram.

Prøv for eksempel denne varianten: 75 gram sesamfrø, 100 gram linfrø, 100 gram gresskarkjerner og 25 gram chiafrø.

Sjekk gjerne ut flere lavkarbo brødoppskrifter her.

Lavkarbo rømmebriks

Lavkarbo rømmebriks (glutenfritt)

4,62 fra 21 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 40 minutter
Antall: 1 langpanne (én langpanne gir 16 briks)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Servering: 1 frøbriks | Kalorier: 220kcal | Karbohydrater: 1,1g | Protein: 9,3g | Fett: 19g
Allergener
Egg
Melk
Nøtter
Sesamfrø

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 6 egg
  • 200 g seterrømme eller creme fraiche
  • 75 g mandelmel (ikke fettredusert)
  • 1 pakke Eldorado frømiks (én pakke tilsvarer 300 gram frø)
  • 20 g fiberhusk (psyllium)
  • 3 ts bakepulver
  • 1 ss Sukrin gold (kan utelates)
  • 1 ts salt

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Bland alle ingrediensene godt sammen i en bakebolle. Bland til du ser at massen tykner.
  • Dekk et bakebrett med bakepapir før du heller røren i formen. Bruk en slikkepott til å fordele røren jevnt utover hele brettet.
  • Stek på midterste rille i ovnen i ca. 25 minutter.
  • Del i ruter med pizzahjul og avkjøl på rist.
  • Oppbevares i en plastpose på kjøkkenbenken i noen dager eller i frys for lengre holdbarhet.

Kommentar

Dersom du ikke ønsker å bruke Eldorado frømiks kan du mikse sammen din egen miks av frø tilsvarende 300 gram. 
Prøv for eksempel denne varianten: 75 gram sesamfrø, 100 gram linfrø, 100 gram gresskarkjerner og 25 gram chiafrø. 

Viser 18 kommentarer
  • Bjørg Stangeland
    Svar

    Tusen takk for en veldig god oppskrift. Jeg hadde ikke rømme , så jeg brukte gresk naturell yoghurt og litt cottage cheese, litt på slump. Knuste mandler i foodprosessor, da jeg ikke hadde mandelmel og jammen ble brødet godt, eller briksene. Jeg frøs dem i firkanter og delte dem opptinte og hadde i brødrister, og da ble de enda bedre. Lurte på om det var mulig å bake dette i brødform og fikk svar her i kommentarene, så det vil jeg prøve neste gang.

    • Svar

      Spennende å eksperimentere litt 🙂 Lykke til, og gi gjerne en lyd om hvordan det går!

      • Bjørg Stangeland
        Svar

        Med naturell yoghurt og cottage cheese og selvmalte mandler ble det et ypperlig brød. Fryser det i skiver og har i brødrister når jeg skal spise det. Kan bare anbefale å bruke yoghurt og cottage cheese.

  • Gunn-Tove Baden
    Svar

    5 stars
    Nydelig brød, vi digger det.

  • Anonym
    Svar

    Nydelige👍🏼 men jeg har 100g rømme og 100g cottage cheeze❤️ Beste brødet!!

  • Julie Kristin Hagen
    Svar

    5 stars
    Supergode!!

  • Britt
    Svar

    5 stars
    Det beste brødet 👍

  • Eva Lian
    Svar

    Rømmebriksene er veldig gode, og lett å lage. Kan ha på forskjellig pålegg, eller f.eks. til ulike supper. Takk for nydelig oppskrift på lavkarbo Rømmebriks. 🙏

    • Svar

      Så flott at du liker oppskriften! Takk for at du tok deg tid til å skrive en tilbakemelding 🙂

  • Ann Kristin Lie
    Svar

    Kan Rømmebriks oppskriften brukes i brødform..?
    Og hva skal den da stekes på evt.hvor lenge..?

    • Stina
      Svar

      Hei, vi har ikke testet det dessverre, men vil tippe at det går bra. Kanskje det trenger 45 min på 180 grader. Men du må bare prøve deg frem.

      • Britt
        Svar

        Lager de som brød i brødform. Steker de på 190 grader i 40 min og lar de stå i forma til de har kjøla seg litt. Blir veldig saftig. Skjærer de opp når de er kald og har de i boks i kjøleskapet eller fryser de.

  • Tuva
    Svar

    5 stars
    Kjempegode! 🤩 Jeg bytter ut mandelmelet med 20 gram pofiber og 20 gram havrefiber.

4,62 from 21 votes (16 ratings without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.





Start typing and press Enter to search