Karameller som er enkle å lage!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Lavkarbo salte lakriskarameller, enkelt å lage og fullstendig avhengighetsskapende. Et lavkarbo alternativ til lørdagsgodtet!
Etter en del versjoner har vi landet på denne oppskriften som vi syntes er enkel å lage og har en god karamellkonsistens.
Er du ikke glad i smaken av lakris kan disse lages uten lakrisrot og du får da den tradisjonelle karamellsmaken. Begge er like god.
Vi har også oppskrift på lavkarbo Fox og lavkarbo Nox. Nox ligner på denne oppskriften, men den har en litt annen konsistens.
Vi har ikke brukt konditorfarge i denne oppskriften. Men bruk gjerne svart farge for å få svarte lakriskarameller.
Lavkarbo salte lakriskarameller
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 3 dl kremfløte
- 40 g Sukrin gold
- 35 g Finesse bakesukker
- 50 g romtemperert meierismør
- 2 ts lakrisrotpulver
- 1 klype salt
- Svart konditorfarge etter ønske
Fremgangsmåte
- Bland kremfløte, sukrin gold og finesse bakesukker i en kjele. Gi blandingen et oppkok.
- Kok slik at det bobler i massen i ca. 30-35 minutter. Rør hyppig. Du vil se at blandingen tykner underveis. Den er klar når det dannes strukturer i massen når du rører.
- Trekk kjelen vekk fra varmen og rør inn smør, lakrisrotpulver og salt, og eventuelt konditorfarge.
- Dekk en matboks med bakepapir. Hell røren i formen og sett i kjøleskap i minimum 4 timer.
- Skjær karamell i ønsket størrelse. Ønsker du mer lakrissmak kan du legge litt lakrisrotpulver i en plastpose og riste karamellene i posen med pulveret.
- Oppbevar i kjøleskap eller frys.