Lavkarbo scampiwok med squashspaghetti

Frisk og smakfull lavkarbo scampiwok med squash-spaghetti!

Innlegget kan inneholde reklamelinker.

Leter du etter en middag som er både sunn, rask og full av smak? Denne lavkarbo scampiwoken med squash-spaghetti er en fargerik og fristende rett som passer like godt til travle hverdager som til helgekosen. Her kombineres saftige scampi med sprø, wokede grønnsaker og en kremet peanøttmarinade med asiatiske smaker av lime, koriander, chili og fish sauce.

I stedet for ris eller nudler har vi brukt squash-spaghetti – et naturlig lavkarbo og glutenfritt alternativ som gjør retten både lettere og mer næringsrik, uten å gå på kompromiss med smaken. Denne retten er i tillegg fri for tilsatt sukker, og rik på protein og sunne fettsyrer som holder deg mett lenge.

Lavkarbo scampiwok med squashspaghetti. Foto, Aina Sjo

Lavkarbo scampiwok med squashspaghetti. Foto, Aina Sjo

Woken er enkel å lage og full av kontraster i både smak og konsistens – perfekt for deg som ønsker et lavkarbo-måltid med det lille ekstra. Topp gjerne med frisk koriander, svarte sesamfrø og lime for en komplett smaksopplevelse.

Ønsker du inspirasjon til andre lavkarbo middager, finner du mange gode oppskrifter her.

Lavkarbo scampiwok med squashspaghetti. Foto, Aina Sjo

Lavkarbo scampiwok med squashspaghetti

5 fra 2 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 40 minutter
Antall: 1 porsjon

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 710kcal | Karbohydrater: 14g | Protein: 49g | Fett: 49g
Allergener
Bløtdyr
Fisk
Peanøtter
Soya

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Marinade

  • 1 ss glutenfri soyasaus
  • 1 ss Sukrin Gold
  • 2 ss peanøttsmør uten sukker
  • 2 ss olivenolje
  • 0,25 stk. lime, saft
  • 0,5 ts fish sauce
  • 0,25 ts tørkede chiliflak

Wok

  • 150 g scampi uten skall
  • 0,5 squash
  • 0,25 rødløk
  • 0,25 stk. gul paprika
  • 0,25 stk. purre
  • 4 stk. sukkererter
  • 3 stk. minimais
  • 2 ss vannkastanje
  • 2 ss olivenolje

Toppingforslag

  • Frisk koriander
  • Svarte sesamfrø eller peanøtter
  • Limebåter

Fremgangsmåte

  • Bland alle ingrediensene til marinaden i en skål. Bland inn scampi og la ligge i rundt 20 minutter.
  • Kutt squash i lange strimler med en spiralizer eller bruk en kniv. Kutt grønnsaker i tynne staver, skiver eller terninger.
  • Varm olje i stekepannen til medium varme. Stek grønnsakene, unntatt squash, i noen minutter til de er gjennomvarm men sprø. Ta grønnsakene ut av stekepannen og stek marinert scampi til den er gjennomstekt, ca. 3 minutter.
  • Tilsett grønnsakene og strimlet squash. Bland det godt sammen og fres sammen i et par minutter.
  • Server scampiwok med frisk koriander, svarte sesamfrø og limebåter.

Kommentarer
  • Anonym
    Svar

    5 stjerner
    helt nydelig 🙂

5 from 2 votes (1 rating without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.





Start typing and press Enter to search