Lavkarbo sjokolademousse

Lavkarbo sjokolademousse, en dessert til alle som elsker sjokolade!

Lavkarbo sjokolademousse er en nydelig dessert uten tilsatt sukker.

Server gjerne denne desserten med rørte bær. Kjør for eksempel jordbær i en blender og bruk dette som saus over sjokolademoussen. Sukkerfri vaniljesaus passer også godt sammen  med denne desserten. Er du glad i kokos kan du strø kokosmasse over sjokolademoussen, slik du ser på bildet.

Du kan enten lage desserten i serveringsskåler eller glass, eller i en stor skål hvor man kan forsyne seg selv.

Trenger du tips til andre lavkarbo desserter finner du flere oppskrifter her.

Lavkarbo sjokolademousse

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO SJOKOLADEMOUSSE

Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 2 hrs 30 mins
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 512kcal | Karbohydrater: 6g | Protein: 12g | Fett: 46g
Allergener
Egg
Melk

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

FREMGANGSMÅTE

  • Legg gelatinplatene i kaldt vann. De skal bløtlegges i ca. 10 minutter til de blir myke.
  • Smelt sjokolade i vannbad.
  • Pisk kremfløte til krem.
  • Pisk egg og søtning til eggedosis.
  • Klem ut alt vannet fra gelatinplatene. Legg gelatinen i en skål og tilsett 3 ss varmt vann og rør til gelatinen er helt flytende.
  • Hell gelatinet og den smeltete sjokoladen i bollen med eggedosis, mens du rører. Bland så inn kremen og rør.
  • Hell sjokolademoussen over i de formene du ønsker å servere fra. Du kan ente bruke en stor skål eller mindre serveringsskåler eller glass.
  • Sett sjokolademoussen i kjøleskap i minimum to time. Dryss over kokosmasse før servering.
  • Lavkarbo sjokolademousse smaker også godt sammen med bær. Lag for eksempel en saus av jordbær, ved å kjøre jordbær i en blender og heller dette over sjokolademoussen.
Recommended Posts

Legg igjen en kommentar

Anmeldelse av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search