Lavkarbo sjokolademousse, en dessert til alle som elsker sjokolade!
Lavkarbo sjokolademousse er en nydelig dessert uten tilsatt sukker.
Server gjerne denne desserten med rørte bær. Kjør for eksempel jordbær i en blender og bruk dette som saus over sjokolademoussen. Sukkerfri vaniljesaus passer også godt sammen med denne desserten. Er du glad i kokos kan du strø kokosmasse over sjokolademoussen, slik du ser på bildet.
Du kan enten lage desserten i serveringsskåler eller glass, eller i en stor skål hvor man kan forsyne seg selv.
Trenger du tips til andre lavkarbo desserter finner du flere oppskrifter her.
Siste oppskrifter
LAVKARBO SJOKOLADEMOUSSE
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 4 plater gelatin
- 150 gram sukkerfri sjokolade
- 3 dl kremfløte
- 2 egg
- 30 gram finesse bakesukker
- 3 ss varmt vann
- Evt. kokosmasse til topping
Fremgangsmåte
- Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 10 minutter, til de blir myk.
- Smelt sjokolade over vannbad.
- Pisk kremfløte til krem.
- Pisk egg og søtning til eggedosis.
- Klem ut alt vannet fra gelatinplatene. Legg gelatinen i en skål og tilsett 3 ss varmt vann og rør til det er helt oppløst.
- Hell gelatinet og den smeltete sjokoladen i bollen med eggedosis, mens du rører. Bland så inn krem og rør.
- Hell sjokolademoussen over i de formene du ønsker å servere fra. Du kan ente bruke en stor skål eller mindre serveringsskåler eller glass.
- Sett sjokolademoussen i kjøleskap i minimum to time. Dryss gjerne over kokosmasse før servering.
- Lavkarbo sjokolademousse smaker også godt sammen med bær. Lag for eksempel en saus av jordbær, ved å kjøre jordbær i en blender og heller dette over sjokolademoussen.