Lavkarbo sjokolademousse

Lavkarbo sjokolademousse

Lavkarbo sjokolademousse med kokossmak er en nydelig dessert uten sukker, annet enn det sukkeret som naturlig finnes i fløte. Dersom du ikke ønsker kokossmak på sjokolademousse kan du la være å tilsette kokosolje og erstatte dette med 1 ss smør.

Server gjerne denne desserten med rørte bær. Kjør for eksempel jordbær i en blender og bruk dette som saus over sjokolademoussen. Sukkerfri vaniljesaus passer også godt på denne desserten. Er du glad i kokos kan du strø kokosmasse over desserten, slik du ser på bildet.

Du kan enten lage desserten i serveringsskåler eller glass, eller i en stor skål hvor man kan forsyne seg selv.

Trenger du tips til andre lavkarbo desserter finner du flere oppskrifter her.

Lavkarbo sjokolademousse

omhelse.no

  • Pers: 4
  • Tid: 90 min
  • Nivå: Lett
Ingredienser
  • 4 plater gelatin
  • 100 gram sukkerfri sjokolade (gjerne mørk)
  • 1 ss kokosolje
  • 3 dl kremfløte
  • 2 egg
  • 30 gram tagatesse eller annen søtning tilsvarende 60 gram sukker
  • 3 ss varmt vann
  • kokosmasse til topping
Fremgangsmåte
  1. Legg gelatinplatene i kaldt vann. De skal bløtlegges i ca. 10 minutter til de blir myke.
  2. Smelt sjokolade og kokosolje i vannbad.
  3. Pisk kremfløte til krem.
  4. Pisk egg og søtning til eggedosis.
  5. Klem ut alt vannet fra gelatinplatene. Klem godt. Legg gelatinen i en skål og tilsett 3 ss varmt vann og rør rundt til gelatinen blir helt flytende.
  6. Hell gelatinet og den smeltete sjokoladen i bollen med eggedosis, mens du rører. Bland så inn kremen og rør.
  7. Hell sjokolademoussen over i de formene du ønsker å servere fra. Du kan ente bruke en stor skål eller mindre serveringsskåler eller glass.
  8. Sett sjokolademoussen i kjøleskap i minimum 1 time. Dryss over kokosmasse før servering.
  9. Lavkarbo sjokolademousse smaker også godt sammen med bær. Lag for eksempel en saus av jordbær, ved å kjøre jordbær i en blender og heller dette over sjokolademoussen.
Recommended Posts

Start typing and press Enter to search