
Ja takk, meld meg på (gratis)
Lavkarbo sjokolademousse, en dessert til alle som elsker sjokolade!
Lavkarbo sjokolademousse er en nydelig dessert uten tilsatt sukker.
Server gjerne denne desserten med rørte bær. Kjør for eksempel jordbær i en blender og bruk dette som saus over sjokolademoussen. Sukkerfri vaniljesaus passer også godt sammen med denne desserten. Er du glad i kokos kan du strø kokosmasse over sjokolademoussen, slik du ser på bildet.
Du kan enten lage desserten i serveringsskåler eller glass, eller i en stor skål hvor man kan forsyne seg selv.
Trenger du tips til andre lavkarbo desserter finner du flere oppskrifter her.

LAVKARBO SJOKOLADEMOUSSE
Skriv ut Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)


Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 4 plater gelatin
- 150 gram sukkerfri sjokolade
- 3 dl kremfløte
- 2 egg
- 30 gram finesse bakesukker
- 3 ss varmt vann
- Evt. kokosmasse til topping
Fremgangsmåte
- Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 10 minutter, til de blir myk.
- Smelt sjokolade over vannbad.
- Pisk kremfløte til krem.
- Pisk egg og søtning til eggedosis.
- Klem ut alt vannet fra gelatinplatene. Legg gelatinen i en skål og tilsett 3 ss varmt vann og rør til det er helt oppløst.
- Hell gelatinet og den smeltete sjokoladen i bollen med eggedosis, mens du rører. Bland så inn krem og rør.
- Hell sjokolademoussen over i de formene du ønsker å servere fra. Du kan ente bruke en stor skål eller mindre serveringsskåler eller glass.
- Sett sjokolademoussen i kjøleskap i minimum to time. Dryss gjerne over kokosmasse før servering.
- Lavkarbo sjokolademousse smaker også godt sammen med bær. Lag for eksempel en saus av jordbær, ved å kjøre jordbær i en blender og heller dette over sjokolademoussen.