Lavkarbo søt chilimajones





Hjemmelaget søt chilimajones

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Lavkarbo søt chilimajones er en smakfull dressing laget ved å piske egg og olje til majones, som smaksettes med blant annet hvitløk og chili. Dressingen kan brukes i flere forskjellige retter, og passer godt som dipp til kjøttretter og som tilbehør til en digg salat. 

Lager du majones fra bunnen får du en majones uten unødvendige tilsetningsstoffer. Med hjemmelaget majones kan du også unngå å spise majones med solsikkeolje, som er en olje vi ikke anbefaler i et helsefremmende lavkarbo kosthold.

MCT-olje har nøytral smak og egner seg godt i denne oppskriften. Ønsker du å bruke olivenolje bør du se etter en olivenolje med nøytral smak, for å unngå at majonesen smaker bittert.

I oppskriften er det brukt Sukrinmelis for å gjøre chilimajonesen søtere på smak. Andre former for søtning kan også anvendes. For å få den sterke smaken kan en bruke enten sambal oelek, fersk finhakket chili eller chilipulver. Smak deg frem til rett mengde.  

Lavkarbo søt chilimajones. Foto, Marie Gundersen.

Lavkarbo søt chilimajones. Foto, Marie Gundersen.

Søt chilimajones passer godt på toppen av lavkarbo avokadobrød med kylling eller sjekk ut denne deilige oppskriften på lavkarbo kyllingnuggets, som også passer godt sammen med chilimajones. 

Oppskriften på lavkarbo søt chilimajones er laget av Marie Gundersen, som du finner på Instagram https://www.instagram.com/foodbymarie/

Siste oppskrifter

   

Lavkarbo søt chilimajones. Foto, Marie Gundersen.

Lavkarbo søt chilimajones

Ingen vurderinger enda
Pin Vurdering
Tid: 20 minutter
Antall: 3 dl søt chilimajones

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Servering: 1 dl | Kalorier: 584kcal | Karbohydrater: 1,1g | Protein: 6g | Fett: 61g
Allergener
Egg
Sennep

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 2 romtempererte eggeplommer
  • 1 ts Dijon sennep
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 dl MCT-olje eller annen foretrukket olje
  • 1-2 ss sambal oelek eller chilipulver etter smak
  • 3 ss Sukrinmelis eller annen søtning
  • 2 ss sitronsaft
  • Salt

Fremgangsmåte

  • Sørg for at alle ingrediensene har romtemperatur før du begynner. Tilsett egg, Dijon sennep og hvitløk i et litermål eller en høy beholder. 

  • Tilsett olje sakte, kun teskje etter teskje i begynnelsen, og deretter i en tynn stråle mens du kontinuerlig stavmikser.

  • Fortsett med stavmikseren til blandingen blir tykkere. Tilsett sambal oelek, søtning, sitronsaft og salt etter smak. Juster gjerne konsistensen ved å tilsette litt vann.

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search