Pannestekt laks med syrlig agurksalat og rømme!
Dette er en tradisjonell fiskerett som ofte serveres med kokt potet. Vi har byttet poteten med sellerirotpuré, som vi syntes smaker veldig godt sammen med fisk.
Stekt laks er enkelt og raskt å lage i en hektisk hverdag. Laks inneholder 224 kcal, 20 gram protein, 13 gram fett og 0 gram karbohydrater. Laks er rik på omega 3 og 6, vitamin A og D, selen og jod. Det anbefales å spise fet fisk minimum én gang per uke, og helst oftere.
Stekt laks passer veldig godt sammen med syrlig agurksalat og rømme. Det brukes tradisjonelt sukker i agurksalat. Vi har byttet sukker med Sukrinmelis, for et sunnere resultat som ikke påvirker blodsukkeret.
Server retten med laktosefri rømme for et laktosefritt måltid.
Er du på utkikk etter mer matinspirasjon? Finn mange flere lavkarbo oppskrifter her.
Lavkarbo stekt laks med agurkslat og puré
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Agurksalat
- 2 ss vann
- 1 ss hvitvinseddik
- 1 ts Sukrinmelis
- 0.5 ts salt
- 1 klype pepper
- 1 ss finhakket kruspersille
- 0,5 agurk
Laks
- 2 stk. laksefilet (laksefilet på 125 gram stk.)
- Salt og pepper
- Sitronsaft
- Meierismør
- Seterrømme til servering
Sellerirotpuré
- 375 g sellerirot
- 2 ss meierismør
- 2 ss kremfløte
- Muskat
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
- Bland alle ingrediensene til agurklaken i en skål. Skjær agurk i tynne skiver med en ostehøvel og bland skivene i laken. Sett skålen i kjøleskap mens du lager det andre.
- Krydre laksen med salt og pepper. Skvis over litt sitronsaft.
- Varm smør i en stekepanne og stek fisken på middels høy temperatur i 2-3 minutter på hver side. Har laksen skinn stekes den med skinnsiden ned først. La laksen hvile i fem minutter før du serverer den.
- Rens og skjær selleriroten i terninger før den kokes mør i en kjele. Ca. 10 minutters koketid. Hell av kokevannet og lag en jevn puré ved hjelp av en stavmikser. Bland inn smør, fløte og krydder.
- Server retten med rømme og smak til med salt og pepper.