Lavkarbo kyllingrett med oransje blomkålris, smaksrik og enkel middag!
Dette er en digg middag som du lager på rundt maks 30 minutter. Vi har tilsatt de grønnsakene vi synes passer best i denne gryten, men her står du fritt til å lage din egen kombinasjon.
Visste du at du får kjøpt ferdig raspet blomkålris i de fleste butikker? Blomkålris har en høyere kilopris enn hel blomkål, men det er kanskje disse små tingene som gjør det litt lettere å holde seg til sunne matvalg i en hektisk hverdag.
Denne kyllingretten er glutenfri og kan enkelt lages melkefri ved å benytte kokosmelk og olje til steking.
Vi har oppskrift på mange lavkarbo middager, som du finner her.
Lavkarbo stimlet kylling med oransje blomkålris
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 400 g strimlet lårfilet av kylling
- 1 hvitløksfedd
- 0,5 rødløk
- 0,5 paprika
- 200 g blomkålris
- 2 ss meierismør
- 1,5 dl kremfløte evt. kokosmelk
- 1 ss glutenfri soyasaus
- 1 ss kyllingfond
- 1 ts paprikapulver
- 1 ts karri
- 0,5 ts gurkemeie
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
- Finhakk hvitløk. Kutt rødløk og paprika i små terninger. Rasp blomkål til ris med et rivjern, dersom du ikke har kjøpt ferdig blomkålris.
- Varm smør i en stekepanne til medium temperatur. Stek strimler av kylling til det er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper. Legg i en skål.
- Stek rødløk i ca. fem min før du tilsetter hvitløk, paprika og blomkålris. Tilsett mer smør etter behov. Stek i noen minutter.
- Rør inn kremfløte, soyasaus, kyllingfond, paprikapulver, karri og gurkemeie. Tilsett kyllingstrimlene og surr sammen i gryten i et par minutter.
- Smak til med salt og pepper.
Kjempegod! Dette skal jeg lage flere ganger, godkjent av mannen min også.
Herlig! Det blir vi veldig glad for å høre!