Lavkarbo tacopai – den perfekte middagen til hverdag og fest
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Er du på jakt etter en smakfull og mettende middag som samtidig holder karbohydratene nede? Denne lavkarbo tacopaien er det ideelle alternativet – perfekt for både hverdagsmiddag og festlige anledninger! Med en sprø og smakfull mandelmelbunn, fylt med en krydret kjøttdeigblanding, paprika og smeltet ost, får du en herlig taco-opplevelse uten å kompromisse på smaken.
Tacopaien er enkel å lage, og hvis du allerede har laget ditt eget hjemmelagde tacokrydder, kan du bruke det for å gi retten en ekstra personlig touch. Her finner du vår oppskrift på tacokrydder.
Server gjerne lavkarbo tacopai med en frisk salat som tilbehør, for en balansert og næringsrik middag.
Du finner også flere deilige lavkarbo taco-oppskrifter på nettsiden vår – en perfekt måte å variere tacokvelden på!
Oppskriften på lavkarbo tacopai er laget av Marie Gundersen, som du finner på Instagram https://www.instagram.com/foodbymarie/
Lavkarbo tacopai
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Bunn
- 50 g meierismør
- 100 g mandelmel (ikke fettredusert)
- 1 egg
- 1 ss fiberhusk
- 0,5 ts salt
Fyll
- 1 søt paprika
- 2 sjalottløk
- 1 hvitløksfedd
- Olivenolje til steking
- 400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
- 1 ss tomatpuré
- 1 ts tørket oregano
- 0,5 ts spisskummen
- 0,5 ts paprikapulver
- 0,25 ts chilipulver (mer for sterk rett)
- 1 ts Sukrin gold (valgfritt)
- Salt og pepper
- 1 dl vann
- 125 g revet ost
Fremgangsmåte
Bunn
- Sett stekeovnen på 180 grader over- og undervarme.
- Kutt smøret i små terninger og bland det med mandelmelet i en bolle. Smuldre smøret i melet med hendene eller bruk en kjøkkenmaskin.
- Tilsett egg, fiberhusk og salt. Bland det godt sammen til du får en fast deig.
- La deigen hvile i kjøleskapet i ca. 15–20 minutter, slik at den setter seg.
- Bruk en paiform på ca. 22-24 cm i diameter. Kjevle deigen ut mellom to ark bakepapir og legg den over i formen, eller trykk den direkte ut i en paiform med fingrene. Deigen skal dekke bunn og kanter. Bruk en gaffel for å lage et par hull i deigen, slik at den ikke blåser seg opp i ovnen.
- Forstek bunnen på midterste rille i stekeovnen i 12–15 minutter, til den er gyllen og sprø.
Fyll
- Kutt paprika og sjalottløk i terninger. Finhakk hvitløk.
- Varm olivenolje i en stekepanne over middels varme. Tilsett sjalottløk og hvitløk. Stek i noen minutter, til løken blir myk.
- Tilsett kjøttdeig og stek til den er brunet.
- Rør inn paprika, tomatpuré, oregano, spisskummen, paprikapulver, chilipulver, søtning og litt salt og pepper. La det steke i ytterligere 1-2 minutter.
- Hell i vannet og la blandingen småkoke i ca. 5 minutter, til væsken har redusert litt.
- Plasser fyllet i den forstekte paibunnen. Dryss over ost.
- Stek midt i stekeovnen på ca. 20-25 minutter i 180 grader.
- Server med for eksempel salat, tørket oregano, fersk persille eller koriander.
Denne ser lekker ut