
Ja takk, meld meg på (gratis)
Trollkrem med blåbær, himmelsk godt!!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Denne oppskriften på lavkarbo trollkrem med blåbær smaker fantastisk godt! Den rask og enkel å lage, samtidig som den inneholder svært få ingredienser.
Du trenger bare tre ingredienser. Luftig og lett dessert som passer perfekt etter en stor middag.
Trollkrem smakte jeg første gang med tyttebær. Tidligere har vi laget denne desserten med bringebær, som du finner oppskrift til her,
Du kan bruke de bærene du foretrekker, eller kombinere ulike sorter.
I denne oppskriften har vi brukt Funksjonell Mat Finesse Bakesukker som søtning. Du kan bruke den søtningen du foretrekker.
Trollkremen bør serveres rett etter at den er ferdig laget, siden den vil falle sammen dersom du lar den stå lenge i kjøleskapet.
Du kan også bruke frosne bær. Da får du en kald trollkrem som kan minne om smeltet iskrem. Perfekt på en varm sommerdag eller etter en god treningsøkt.
Lavkarbo trollkrem med blåbær er pyntet med raspet Monster Lavkarbo Belgisk Hvit Sjokolade, blåbær og sitronmelisse. Du kan også pynte desserten med mørk sjokolade, kakaopulver eller Funksjonell Mat Sukrinmelis med Stevia.
Trollkremen er både laktosefri og glutenfri!
Ønsker du mer inspirasjon til lavkarbo matlaging, finner du flere oppskrifter her.

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO TROLLKREM MED BLÅBÆR
Skriv ut Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 2 eggehviter
- 100 gram finesse bakesukker evt. en annen søtning
- 200 gram blåbær
Toppingforslag
- Blåbær
- Hvit sjokolade
- Sitronmelisse
Fremgangsmåte
- Denne desserten må lages rett før servering. Dersom du setter desserten til sides etter at den er laget vil den sige sammen.
- Skill eggeplommen fra eggehviten og vær nøye med å ikke få med rester av plommen. Da vil du ikke klare å piske eggehviten stiv.
- Finn frem en bakebolle og pisk eggehviten stiv med en miksmaster. Bland inn blåbær og søtning i den stivpiskede eggehviten. Pisk videre i noen minutter til du får luftig krem.
- Server i skål eller glass og pynt med blåbær, raspet sjokolade og sitronmelisse.