Lavkarbo trollkrem med bringebær





Nydelig lavkarbo trollkrem

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Denne oppskriften på lavkarbo trollkrem med bringebær smaker helt fantastisk godt! Også er den rask og skikkelig enkel å lage, samtidig som den inneholder svært få ingredienser. Du trenger bare tre ingredienser for å vispe sammen denne smaksrike trollkremen. Perfekt dessert etter en stor middag.

Originalt lages trollkrem med tyttebær, og du kan selvsagt bruke tyttebær dersom du vil lage originaloppskriften. Vi valgte å bruke bringebær for å få en friskere smak. Du kan også bruke jordbær.

Trollkremen bør serveres rett etter at den er ferdig laget, siden den fort vil falle litt sammen dersom du lar den stå lenge i kjøleskapet. Vi brukte ferske bringebær i denne oppskriften, men det er også mulig å bruke fryste bær. Bruker du frosne bær heller du vekk væsken som renner ut fra bærene etter at de er tint, slik at du får en fast trollkrem.

Dersom du ønsker å pynte trollkremen kan du gjerne strø over litt kakaopulver eller sukrinmelis, når kremen er dandert i skåler. Du kan også raspe over sukkerfri sjokolade. Pynt gjerne kremen med bringebær, og sitronmelisse eller mynte.

Trollkremen er både laktosefri og glutenfri!

Prøv også vår oppskrift på lavkarbo trollkrem med blåbær, som du finner oppskrift til her

Ønsker du mer inspirasjon til lavkarbo matlaging, finner du flere oppskrifter her.

Lavkarbo trollkrem med bringebær
Lavkarbo trollkrem med bringebær

Lavkarbo trollkrem med bringebær

5 fra 1 stemme
Pin Vurdering
Tid: 7 minutter
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 37kcal | Karbohydrater: 1.5g | Protein: 2.5g | Fett: 1g
Allergener
Egg

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 2 eggehviter
  • 0,5 dl finesse bakesukker (eller annen søtning)
  • 200 gram bringebær

Toppingforslag

  • Bringebær
  • Sitronmelisse

Fremgangsmåte

  • Denne desserten må lages rett før servering. Dersom du setter desserten til sides etter at den er laget vil den sige sammen.
  • Skill eggeplommen fra eggehviten og vær nøye med å ikke få med rester av plommen. Da vil du ikke klare å piske eggehviten stiv.
  • Finn frem en bakebolle og pisk eggehviten stiv med en miksmaster. Bland inn bringebær og søtning i den stivpiskede eggehviten. Pisk videre i noen minutter til du får luftig krem.
  • Server lavkarbo trollkrem med bringebær i skåler. Nyt med en gang den er ferdig. 

Recent Posts

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search