Deilige lavkarbo tykklefser med kanelkrem
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Lavkarbo tykklefser smaker akkurat som tykklefser skal smake; Nydelig! Vi syntes at det passer perfekt med smørkrem med kanel på tykklefser, da det gir den samme smaken som tradisjonelle tykklefser. Du kan også servere disse med syltetøy eller ost, dersom du foretrekker det.
Havrefiber
I denne oppskriften har vi brukt havrefiber som inneholder 0 gram karbohydrater. Dette kan du kjøpe på tights.no, eller i utenlandske nettbutikker. Havrefiber er nøytralt på smak. Det passer derfor godt som bindemiddel i denne oppskriften, slik at man får frem den gode smaken av kardemomme og hornsalt.
Lavkarbo tykklefser er både glutenfri og nøttefri.
Ønsker du mer inspirasjon til lavkarbo matlaging, finner du flere oppskrifter her.
LAVKARBO TYKKLEFSER MED KANELKREM
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 65 g meierismør
- 90 g kremost naturell
- 3-4 ss seterrømme
- 1 egg
- 75 g kokosmel (fettredusert) (ikke kokosmasse)
- 50 g havrefiber
- 30 g Finesse bakesukker
- 0.25 ts hornsalt
- 1 ts natron
- 0.5 ts kardemomme
- 1 ts xanthan gum
Kanelkrem:
- 3 ss meierismør romtemperert
- 1 ss kanel
- 1 ss Finesse bakesukker (eller annen søtning)
Fremgangsmåte
- Smelt smør og kremost i en kjele.
- Bland alle de tørre ingrediensene i en bakebolle. Tilsett deretter det smeltede smøret og kremost, seterrømme og egg. Bruk en miksmaster og bland til en fast og jevn deig. Tilsett seterrømme frem til du får konsistens som en smidig bolledeig. Legg deigen på kjøkkenbenken og kna den godt sammen.
- Legg deigen mellom to bakepapir og kjevl ut lefser mellom bakepapiret. Ikke kjevle lefsene for tynne. Jo tykkere de er desto mer saftig blir de. Bruk en asjett eller skål og trykk ut en rund form.
- Stek på medium temperatur i tørr stekepanne. Snu når de er gylden. Ikke stek de for lenge, da de fort kan bli tørr. Oppbevar lefsene mellom to kjøkkenhåndklær.
- Bland romtemperert smør i en skål sammen med kanel og søtning. Når lefsene er avkjølt smører du et tykt lag med smørkrem mellom to lefser før du deler dem i fire deler.
Elsk! Sykt gode! Hadde ikke rømme så brukte gresk yoghurt i stedet. Det funka bra! Takk for utrolig mange gode oppskrifter på siden dere har 🙂
Så kjekt å høre! Tusen takk for tilbakemeldingen 🙂
Hei!
Deigen vil ikke henge sammen, så jeg får en hel masse biter av tykklefse!!! …som smaker sykt godt 😅 Men jeg vil jo helst ha lefsene hele! Hva gjør jeg feil?? Tilsatte ekstra rømme, kanskje for mye 🤔
Høres ut som du kanskje hadde trengt litt mer rømme. Dersom deigen er smuldrete og ikke fester seg som en hel deig er den for tørr 🙂
Disse må prøves! Fryses de med kanelkremen påsmurt?
Det vil jeg tro går fint 🙂
Hei.
Disse skal jeg helt klart prøve til jul 🎅🎄🤶
Kan jeg bruke sukrin+ istedenfor finesse bakesukker? 😊
Hei. Det kan du men du vil nok ikke få helt den samme smaken, da finesse bakesukker har en bedre smak. Sukrin+ kan gi litt mer metallisk smak.
For en genial oppskrift! Tusen takk! Går det an å bytte ut kokosmelet med noe annet?
Hei.
Vet ikke, har ikke testet det. Men du kan gjerne prøve og gi tilbakemelding.
Gledet meg til å spise tjukklefser, men dette ble ikke bra 😳. Deigen smuldret opp og var umulig å kjevle ut. Trenger tips til hva jeg har gjort feil for jeg har veldig lyst på lefser.
Hei, så kjedelig å høre! Det høres ut som deigen din har vært for tørr. Du kan tilsette mer væske, for eksempel rømme eller et ekstra egg. Deigen skal være smidig, som en bolledeig 🙂
suuuuupergod!!
Så kjekt å høre 😀 Tusen takk!
Veldig gode lefser. Nesten som vanlige tykklefser.
Så kjekt å høre! Tusen takk for tilbakemeldingen 😊👏