Lavkarbo tyttebærsyltetøy på 1-2-3
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Tyttebærsyltetøy har lange tradisjoner i Norge og brukes som tilbehør til kjøttretter som kjøttkaker, karbonader og andre fyldige gryter, gjerne med viltkjøtt.
Tyttebær inneholder 7 gram karbohydrater per 100 gram, og kan fint inngå i et lavkarbo kosthold i begrensede mengder. Les mer om næringsinnholdet i tyttebær på bama.no sine sider.
Kjøpt eller hjemmelaget?
Tyttebærsyltetøy uten tilsatt sukker er overraskende enkelt å lage og når man lager hjemmelaget har man bedre kontroll på hva man faktisk spiser.
Lerum selger et tyttebærsyltetøy uten tilsatt sukker og det er et greit alternativ når man ikke ønsker å lage selv. Men forskjellen i innhold er stor i kjøpt og hjemmelaget.
Hjemmelaget inneholder høy prosentandel tyttebær mens Lerum tyttebærsyltetøy uten tilsatt sukker inneholder bare 40 % tyttebær og de resterende ingrediensene er tilsetningsstoffer. Da sier det seg selv at hjemmelaget er best.
Litt om ingrediensene
Tyttebær inneholder mye pektiner, som er et naturlig tykningsmiddel. Det vil si at syltetøyet kommer til å tykne når det avkjøles.
Bruk den søtningen du foretrekker og smak deg frem til rett mengde. Syrlighetsgraden i bærene vil variere også er preferansen vår ulik. Noen vil derfor foretrekke mer søtning enn hva vi har angitt i oppskriften.
Vi valgte Finesse bakesukker og det kan byttes med Bakesukkr i lik mengde.
Sukkr gull eller Sukrin gold er også gode alternativer, men brukes i dobbel mengde, men husk at disse søtningsmidlene kan gi en metallisk smak i store mengder. Du må derfor smake deg frem til rett mengde.
Lavkarbo tyttebærsyltetøy
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 200 g fryste tyttebær
- 8 ss Finesse bakesukker (mengde etter smak)
Fremgangsmåte
- Bland ingrediensene i en kjele. Bærene kan komme direkte fra frysen.
- Varm opp til medium temperatur. Bærene avgir en del væske når de tiner, du skal derfor ikke tilsette vann.
- Kok opp og la småputre i ca. 5 minutter. Smak til med rett mengde søtning.
- Avkjøl og hell på syltetøyglass.
- Holdbar i flere uker i lukket beholder i kjøleskapet.
Hei! For syltetøy av jordbær, blir det riktig med samme mengde som tyttebær (200gram)?
Hei, med jordbærsyltetøy vil jeg tro du trenger litt mindre søtning og for eks noe ss chiafrø for å få rett konsistens. La da syltetøyet svelle i noen timer slik at det blir fastere.