Varm kakao med krem, uten tilsatt sukker, men like god!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Lavkarbo varm kakao er en nydelig drikk å servere på kalde kvelder. Varm sjokolade er en fyldig kakao som er laget med en god dose gode ingredienser.
Vær obs på at næringsinnholdet i kakaopulver variere veldig. Her finner du alt fra kakao som er tilsatt masse sukker til de reneste kakaoproduktene med rå kakao.
Vi har brukt dr.oetker kakao i denne oppskriften. Coop har også sitt eget merke som er lav i karbohydrater. Det samme finner du på tights.no.
Dersom du har sukkerfri sjokolade for hånd kan du gjerne bytte kakaopulver med sjokolade. Tilsett sjokoladen i den varme melken og rør til den er helt utblandet.
Smak deg frem til rett mengde sjokolade, og bruk eventuelt søtning dersom sjokoladen ikke er søt nok for deg.
Du kan enkelt spice opp kakaoen ved å tilsette for eksempel noen flak chili, lakrisrotpulver, vanilje, stjerneanis eller annet godt krydder.
Kan jeg lage varm sjokolade melkefri?
Ønsker du en melkefri variant kan du bytte kremfløte med kokosmelk, mandelfløte eller andre plantevarianter.
Ønsker du å prøve vår digge lavkarbo chai latte, finner du oppskriften her. Vi har også en god oppskrift på den populære keto kaffen. Du finner oppskriften her.
Ønsker du flere lavkarbo oppskrifter finner du det her.
Lavkarbo varm kakao med krem
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 5 dl mandelmelk uten sukker (evt. soyamelk uten sukker)
- 1 dl kremfløte i kakaoen
- 3 ss kakaopulver
- 2 ss Sukrin gold
- 1 dl kremfløte til krem
Fremgangsmåte
- Bland mandelmelk, kremfløte, kakaopulver og søtning i en kjele. Varm opp til kokepunktet.
- Pisk kremfløte til krem. Tilsett søtning i kremen etter smak. Server kakaoen med krem.