Lavkarbo varm kakao med krem

Varm kakao med krem, uten tilsatt sukker, men like god!

Lavkarbo varm kakao er en nydelig drikk å servere på kalde kvelder. Varm sjokolade er en fyldig kakao som er laget med en god dose gode ingredienser.

Vær obs på at næringsinnholdet i kakaopulver variere veldig. Her finner du alt fra kakao som er tilsatt masse sukker til de reneste kakaoproduktene med rå kakao.

Vi har brukt dr.oetker sin kakao i denne oppskriften. Coop har også sitt eget merke som er lav i karbohydrater. Det samme finner du på tights.no.

Dersom du har sukkerfri sjokolade for hånd kan du gjerne bytte kakaopulver med sjokolade. Tilsett sjokoladen i den varme melken og rør til den er helt utblandet.

Smak deg frem til rett mengde sjokolade, og bruk eventuelt søtning dersom sjokoladen ikke er søt nok for deg.

Du kan enkelt spice opp kakaoen ved å tilsette for eksempel noen flak chili, lakrisrotpulver, vanilje, stjerneanis eller annet godt krydder.

Kan jeg lage varm sjokolade laktosefri eller melkefri?

Du kan enkelt lage lavkarbo varm kakao laktosefri og/eller melkefri. Ønsker du en laktosefri variant kan du bytte fløte med laktosefri fløte.

Ønsker du en melkefri variant kan du bytte fløte med kokosmelk eller mandelfløte, som begge er lavkarbo.

Ønsker du å prøve vår digge lavkarbo chai latte, finner du oppskriften her. Vi har også en god oppskrift på den populære keto kaffen. Du finner oppskriften her.

Ønsker du flere lavkarbo oppskrifter finner du det her. 

Lavkarbo varm kakao

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO VARM KAKAO MED KREM

Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 10 mins
Antall: 2 kopper

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 258kcal | Karbohydrater: 3g | Protein: 5g | Fett: 24g
Allergener
Melk
Nøtter

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

  • 5 dl usøtet mandelmelk
  • 1 dl kremfløte i kakaoen
  • 3 ss kakaopulver (obs, karbohydratinnholdet varier veldig)
  • 2 ss sukrinmelis (evt. annen søtning)
  • 1 dl kremfløte til krem
  • Evt. kanel eller kanelstang til servering

FREMGANGSMÅTE

  • Bland mandelmelk, kremfløte, kakaopulver og sukrin melis i en kjele. Varmes til kokepunktet. Smak deg frem i forhold til mengde kakaopulver og søtning.
  • Pisk krem til kremfløte. Tilsett gjerne en liten mengde søtning i kremen, dersom du ønsker det.
  • Som ekstra pynt i kakaoen kan du legge en kanelstang i koppen og drysse kanel over kremen.
  • Lavkarbo varm kakao nytes når du får lyst på noe søtt og godt!
Recent Posts

Legg igjen en kommentar

Anmeldelse av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search