Meksikansk gryte til fest og kveldskos

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Er du glad i litt kraftige smaker, gjerne med litt chili? Da er meksikansk gryte et godt alternativ. Gryten er relativt enkel å lage og passer fint til såvel lørdagskos som til fest.

Gryten blir enda bedre om den får tid til å hvile litt før servering. Mengde chili kan du styre selv alt etter hvor sterk smak du måtte ønske. Dersom du ikke liker sterk mat kan du enkelt og greit utelate chili og jalapenos. Da står du igjen med en velsmakende rett med mye smak, men uten at det brenner.

Meksikansk gryte toppet med koriander og rømme.

Vi har brukt selleri-ris fra tights.no, noe som funker veldig bra. Det vil også gå greit uten, selv om det er veldig godt med selleri-ris i akkurat denne gryten.

Buen provecho!

Lavkarbo meksikansk gryte

4,84 fra 6 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 45 minutter
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 391kcal | Karbohydrater: 10,7g | Protein: 27,1g | Fett: 21,5g
Allergener
Melk
Selleri

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 1 løk finhakket
  • 4 fedd hvitløk finhakket
  • 1 rød paprika grovhakket
  • 1 gul paprika grovhakket
  • 8 stk minimais delt i skiver
  • Olje og smør til steking
  • 400 g kjøttdeig
  • 2 ts kummin
  • 1 ts chilipulver kan utelates
  • 1 ts oregano
  • 1 ts paprikapulver gjerne røykt
  • 1 laurbærblad
  • 400 g hermetiske cherrytomater eller tomater
  • 1 ss kyllingfond
  • 1 håndfull jalapenos
  • 30 g selleri-ris kan utelates
  • 100 g revet ost gjerne cheddar
  • 2 limebåter til servering
  • Rømme til servering
  • Salt

Fremgangsmåte

  • Hakk opp alle grønnsakene.
  • Smelt smør sammen med olje og stek løken til den er myk, ca. 10 min.
  • Tilsett hvitløk og stek noen minutter til under omrøring.
  • Tilsett kjøttdeig og stek til den er brun.
  • Tilsett krydderet og bland godt.
  • Tilsett paprika og minimais og stek et par minutter under omrøring.
  • Ha i laurbærblad, tomater og fond og la putre ca. 10 minutter.
  • Ha i jalapeno og selleri-ris og la retten putre videre til selleri-risen er myk. Selleri-ris tiltrekker seg en del væske.
  • Strø over revet ost og ha på lokk, eller sett inn i stekeovn, til osten er smeltet.
  • La retten hvile ti minutter.
  • Smak til med litt limesaft og salt. Strø over koriander før servering.

Viser 4 kommentarer
  • Evy
    Svar

    Kjempe god gryte, har laget den flere ganger, perfekt balansert 🙂

  • Rita S
    Svar

    5 stars
    Droppet jalapeños, da flere i familien ikke liker sterk mat. Da ble gryten helt passelig! Ny favoritt for alle. 😊👍

4,84 from 6 votes (5 ratings without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.





Start typing and press Enter to search