Lavkarbo syltet rødløk

Skikkelig digg lavkarbo syltet rødløk

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Lavkarbo syltet rødløk gir en nydelig mild og søt smak på rødløken. Etter at løken er syltet er den perfekt å bruke som topping på en brødskive med godt pålegg, på tacoen eller burgeren, eller som tilbehør til kjøtt eller fisk.

Vi har brukt denne rødløken som topping på lavkarbo avocado salat, som du finner oppskrift til her. Spiser du lavkarbo vegetarmat anbefales virkelig denne nydelig sideretten. Syltet rødløk er som prikken over i’en i de fleste digge salater.

1-2-3

I denne oppskriften har vi tatt høyde for syltelake-regelen 1-2-3. Dette innebærer at man bruker 1 del eddik 7%, 2 deler søtning og 3 deler vann. Med dette blandingsforholdet får du et perfekt resultat på lavkarbo syltet rødløk. Du kan også eksperimentere med å tilsette ulike typer krydder for å endre på smaken. Stjerneanis, ingefær, laurbærblad, pepper eller chili er noen eksempler på smaksvariasjoner.

Syltet rødløk

Søtning

Du kan bruke den søtningen du foretrekker. Vi har brukt sukrinmelis i denne oppskriften og syntes dette gir et godt resultat. Sukrinmelis løser seg også raskt opp i væske som er en fordel i denne oppskriften.

Ønsker du mer inspirasjon til lavkarbo matlaging, finner du flere oppskrifter her.

Syltet rødløk

Lavkarbo syltet rødløk

4,89 fra 9 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 30 minutter
Antall: 1 Norgesglass
Allergener
Sulfitter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 1 rødløk
  • 0,5 dl eplecidereddik
  • 1 dl Sukrinmelis eller annen søtning
  • 1,5 dl vann

Fremgangsmåte

  • Kutt rødløk i ringer eller skiver. Legg rødløkene i et syltetøyglass eller i en skål.
  • Kok opp eddik, sukrinmelis og vann. Når dette har kokt opp heller du blandingen over rødløken.
  • La rødløken trekke i laken i minimum 30 minutter før servering.

Kommentar

Server lavkarbo syltet rødløk som tilbehør til for eksempel taco, biff, som topping på brødskiven, på en god burger eller i en digg salat.
Syltet rødløk har lang holdbarhet i kjøleskap.

Viser 6 kommentarer
  • Katrine Vestøl
    Svar

    Dere skriver lang holdbarhet i kjøleskap. Hva vil det si? Jeg trenger å merke glass med holdbarhet

    • Svar

      Min erfaring er at denne er god i mange uker i lukket beholder i kjøleskap. Jeg vil si i en måned og kanskje mer. Du må bare bruke smak og luktesans for å vurdere om den er bra 🙂

  • Sander
    Svar

    5 stars
    Den er også veldig god å lage med bringebæreddik 💯

  • Sander
    Svar

    5 stars
    Veldig god! Tilsatte 1 laurbærblad, 3-4 hele cayennepepper, 8-10 hel sort pepper og en klype maldon salt, anbefales!

4,89 from 9 votes (7 ratings without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.





Start typing and press Enter to search