Skikkelig digg lavkarbo syltet rødløk
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Lavkarbo syltet rødløk gir en nydelig mild og søt smak på rødløken. Etter at løken er syltet er den perfekt å bruke som topping på en brødskive med godt pålegg, på tacoen eller burgeren, eller som tilbehør til kjøtt eller fisk.
Vi har brukt denne rødløken som topping på lavkarbo avocado salat, som du finner oppskrift til her. Spiser du lavkarbo vegetarmat anbefales virkelig denne nydelig sideretten. Syltet rødløk er som prikken over i’en i de fleste digge salater.
1-2-3
I denne oppskriften har vi tatt høyde for syltelake-regelen 1-2-3. Dette innebærer at man bruker 1 del eddik 7%, 2 deler søtning og 3 deler vann. Med dette blandingsforholdet får du et perfekt resultat på lavkarbo syltet rødløk. Du kan også eksperimentere med å tilsette ulike typer krydder for å endre på smaken. Stjerneanis, ingefær, laurbærblad, pepper eller chili er noen eksempler på smaksvariasjoner.
Søtning
Du kan bruke den søtningen du foretrekker. Vi har brukt sukrinmelis i denne oppskriften og syntes dette gir et godt resultat. Sukrinmelis løser seg også raskt opp i væske som er en fordel i denne oppskriften.
Ønsker du mer inspirasjon til lavkarbo matlaging, finner du flere oppskrifter her.
Lavkarbo syltet rødløk
Pin VurderingOppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 1 rødløk
- 0,5 dl eplecidereddik
- 1 dl Sukrinmelis eller annen søtning
- 1,5 dl vann
Fremgangsmåte
- Kutt rødløk i ringer eller skiver. Legg rødløkene i et syltetøyglass eller i en skål.
- Kok opp eddik, sukrinmelis og vann. Når dette har kokt opp heller du blandingen over rødløken.
- La rødløken trekke i laken i minimum 30 minutter før servering.
Dere skriver lang holdbarhet i kjøleskap. Hva vil det si? Jeg trenger å merke glass med holdbarhet
Min erfaring er at denne er god i mange uker i lukket beholder i kjøleskap. Jeg vil si i en måned og kanskje mer. Du må bare bruke smak og luktesans for å vurdere om den er bra 🙂
Den er også veldig god å lage med bringebæreddik 💯
Takk for tilbakemelding!
Veldig god! Tilsatte 1 laurbærblad, 3-4 hele cayennepepper, 8-10 hel sort pepper og en klype maldon salt, anbefales!
Takk fon tilbakemelding og fine tips.