
Ja takk, meld meg på (gratis)
Nydelig lavkarbo avokadosalat med egg, syltet rødløk og gresskarkjerner
Lavkarbo avokadosalat er en skikkelig smaksrik og mektig salat. Denne salaten inneholder gode fettkilder fra avokado, egg og ost, som gir deg en langvarig og god metthetsfølelse.
Avokado
Det er ikke bare i guacamole avokado egner seg. I et lavkarbo kosthold er dette en super grønnsak å anvende. En mellomstor avokado inneholder ca. 25 gram fett. I et lavkarbo kosthold ønsker man å redusere inntaket av karbohydrater, og erstatte store deler av energiinntaket fra karbohydrater med fett. Dette er bare én av svært mange grunner for å spise avokado.
Lavkarbo vegetarmat
Det er flere som ønsker å spise vegetarisk mat, samtidig som de spiser lavkarbo. Mange vegetarianere har allerede et bevisst forhold til kosthold og flere og flere ønsker å unngå at man må erstatte kjøtt og fisk med karbohydrater. Vi jobber derfor med å utvikle flere vegetar oppskrifter som også er lavkarbo, slik at det blir enklere for også vegetarianere å begrense karbohydratinntaket. Følg med, flere oppskrifter kommer!
Vi toppet denne digge salaten med syltet rødløk, som du finner oppskrift til her. Lavkarbo syltet rødløk lager du raskt på bare 30 minutter, også smaker det super godt!
Hjemmelaget lavkarbo dressing er digg!
Du kan enkelt lage en skikkelig smaksrik lavkarbo dressing selv. Vi laget en spicy hvitløksdressing som passet til denne salaten. Du kan gjøre dressingen enda enklere ved å for eksempel bare tilsette hvitløk.
Det er alltid godt med brød til salat. Vi har oppskrift på flere ulike lavkarbo brød, som du finner her. Du finner oppskrift på lavkarbo focaccia, lavkarbo olivenbrød, lavkarbo kneippbrød med flere.
Ønsker du mer inspirasjon til lavkarbo matlaging, finner du flere oppskrifter her.

Lavkarbo avokadosalat
Skriv ut Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)


Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Salat
- 4 egg hardkokt
- 2 avokado spisemodne
- 0,25 isbergsalat
- 10 cherrytomater
- 0,25 agurk
- 0,25 paprika
- 4 ss fetaost
- 1 stilk stangselleri
Topping
- Syltet rødløk
- Evt. sesamfrø gresskarkjerner eller hakkede peanøtter
Dressing
- 150 gram rømme
- 0,5 ts salt
- 1 ss sitronsaft
- 0,25 chili finhakket
- 1 fedd hvitløk finhakket
- 1 neve koriander eller basilikum hakket
Fremgangsmåte
- Kok egg i ca. 7-8 minutter, slik at de blir hardkokt.
- Kutt grønnsakene i ønsket størrelse. Vi anbefaler at du kutter i små terninger, da det smaker godt når du får en god variasjon av smaker på gaffelen. Bland ingrediensene til salaten i en serveringsskål før du dandere salaten på fat.
- Bland alle ingrediensene til dressingen i en skål og sett til sides i noen minutter, slik at smakene får satt seg.
- Dander salaten i serveringsskåler, legg over syltet rødløk, sesamfrø og gresskarkjerner, evt. nøtter. Server lavkarbo avokado salat med hjemmelaget dressing og gjerne med lavkarbo brød.