Lavkarbo Ritz kjeks / salte kjeks
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Lavkarbo Ritz kjeks er veldig enkelt å lage. Kjeksene er ferdig laget på bare 20 minutter.
Lavkarbo Ritz kjeks smaker nydelig til din favorittost. Ønsker du å prøve en annen lavkarbo kjeks oppskrift har vi også oppskrift til salte kjeks.
Skal du lage ostefat servert til lavkarbo kjeks anbefales begge oppskriftene, da de har ulik smak og utfyller hverandre. Begge oppskriftene er glutenfri. Ritz kjeks er også nøttefri.
Ønsker du flere lavkarbo oppskrifter finner du det her.
OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO RITZ KJEKS / SALTE KJEKS
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 60 gram meierismør
- 45 gram havrefiber
- 50 gram fettredusert sesam-mel
- 2 ts bakepulver
- 1 ts xanthan gum
- 1 ts Sukrin gold
- 0,25 ts salt
- 1 ss eplesidereddik
- 0.5 dl vann
- 2 ss kremfløte
Topping
- Pisket egg (ønsker du oppskrift uten egg, smører du kjeksene med smør før de stekes, istedenfor egg)
- Smeltet smør
- Flaksalt
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på over- og undervarme på 180 grader.
- Bland romtemperert smør med de øvrige ingrediensene, unntagen ingrediensene til toppingen. Blandes til en jevn deig.
- Deigen kan føles litt smuldrete når du jobber med den. Det er sånn deigen skal være.
- Dekk et bakebrett med bakepapir.
- Lag en lang pølse av deigen og skjær av skiver med deig, slik at du kan lage kjeks på størrelse med ordinær Ritz kjeks. Bruk hendene og form kjeksene runde og flate. Du kan bruke en liten rund pepperkakeform, dersom du ønsker helt runde kanter. Kjeksene som er avbildet i denne oppskriften er laget for hånd, uten pepperkakeform.
- Legg kjeksene på bakebrettet og pensle de med egg. Stikk en gaffel i kjesene, dersom du ønsker Ritz kjeks designet på kjeksene. Settes på midterste rille i ovnen i 15-20 minutter.
- Smelt en ss smør, som du har klart til kjeksen kommer ut av ovnen.
- Med en gang de er tatt ut av ovnen skal de pensles med et tynt lag smeltet smør før du strør over litt flaksalt på hver kjeks. Avkjøles på brettet og oppbevares i en lukket boks i romtemperatur.
Hei,
Denne oppskriften må prøves. Men er det 1 karb pr kjeks eller pr xx gram ?
/ Ingunn
Det er per kjeks.
Er litt ny i dette. Står at det er 1g karbo per enhet//porsjon. Hvor mange kjeks regnes som 1 posisjon?
Hei. 1 enhet er 1 kjeks.
Hei,
Så masse fine oppskrifter her inne!!!!!
bakte Ritz kjeksene i dag. Mine ble ikke sprø – men det er kanskje ikke meningen?
Absolutt veldig gode
Anne-Grethe
Hei, så kjekt at du likte smaken. Da vi laget denne oppskriften ble kjeksene sprø utenpå og litt mykere inni. Det kan være kjeksene dine hadde trengt litt lengre tid i ovnen. Dersom du prøver igjen kan du gjerne steke de litt lengre, så tror jeg de vil bli sprøere.
Stina.