Saftig lavkarbo Bounty!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Denne oppskriften på lavkarbo Bounty er så god at du vil lure enhver Bounty-elsker. Den er også overraskende enkel å lag. Det som tar lengst tid er å vente på at kokosmassen og sjokoladen skal stivne.
Som du ser i oppskriften kan du velge om du vil tilsette xanthan gum eller bruke kokosolje. Massen blir klar til å formes med en gang du tilsetter xanthan gum, mens med kokosolje må massen kjøles ned før den er klar for å formes. Begge deler smaker like godt.
Tips til forming av kokosmassen
Det varierer hvor tørr eller fuktig kokosmasse er og derfor vil du kanskje trenge litt mer kokosolje eller litt mer kokos for å få rett konsistens. Dersom du syntes massen er for løs etter at den har blitt kald i kjøleskapet kan du tilsette litt mer kokosolje og litt mer kokos, for å få en fastere deig.
Et annet tips er å tilsette 0,5 -1 ts xanthan gum som vil binde masse godt sammen. Vi syntes xanthan gum gjør formingen veldig enkel og anbefaler dette til de som ikke får helt rett konsistens.
Har du ikke konfektformer kan du bruke et isbitbrett til å fylle kokosmassen i. Da får du helt perfekte og like former. Eller så kan du gjøre som oss, forme massen med hendene. Vi laget noen etter Bountyformen også laget vi noen kuler.
For å få en ekstra effekt med sjokoladen kan du først dyppe formene i smeltet sjokolade og når dette har stivnet sirkler du et nytt lag med sjokolade over den stivnede sjokoladene.
Er du glad i kokos, kan du gjerne sjekke ut vår oppskrift på saftige og seige lavkarbo kokosmakroner. Vi har også oppskrift på lavkarbo islandskake, som er laget med kokosbunn. Nam!
Ønsker du mer inspirasjon til lavkarbo matlaging, finner du flere oppskrifter her.
LAVKARBO BOUNTY
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 250 g kokosmasse
- 2 dl kremfløte evt. fullfett kokosmelk for melkefritt resultat
- 85 g Finesse bakesukker
- 30 g smeltet kokosolje
- 7 dråper vaniljeessens eller vaniljepulver
Sjokoladetrekk
- 150 til 200 g sjokolade uten sukker
- 1 ts kokosolje
Fremgangsmåte
- Bland alle ingrediensene til kokosbarene i en bakebolle. Dersom du bruker kokosmelk og den har skilt seg, skal du kun bruke det harde fettet.
- Sett kokosmassen i kjøleskap eller frys i minimum 30 minutter, slik at det blir kaldt. Massen skal være fast og enkel å forme når den er kald. Se tips i teksten over oppskriften.
- Form kokosmassen i den størrelsen du ønsker. Vi har brukt den originale Bounty-formen som utgangspunkt. Du kan også lage kuler eller bruke en silikonform ment for konfekt til å fylle massen i.
- Smelt sjokolade og kokosolje over vannbad.
- Dypp den formede kokosmassen i smeltet sjokolade. Legg de ferdig dyppede Bountyene på et bakepapirkledd skjærebrett og sett til avkjøling i kjøleskapet.
Lavkarbo Bounty er en av mine favoritter. Veldig glad i kokos. Har laget de flere ganger. Tusen takk for oppskrift.
Tusen hjertelig takk! veldig koselig 🙂