Saftig blåbærpai med vaniljekrem og mandelbunn!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Lavkarbo blåbærpai er en perfekt sommerdessert etter blåbærplukketuren. Blåbær er i sesong i juli og august, og bruksområdene er mange. Du kan enten spise bærene rett fra busken eller lager et nydelig bakverk med disse supersunne bærene.
Blåbær er en kilde til vitamin E, vitamin C og folat. I tillegg har blåbær et høyt innhold av kostfiber.
Vitamin E bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress, mens vitamin C styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer. Folat bidrar til å redusere tretthet og utmattelse, mens kostfiber er bra for fordøyelsen (kilde: Blåbær | FRUKT.no).
Vi har laget denne blåbærpaien med saftig bunn av mandelmel og avfettet linfrømel. Du finner den samme bunnen i lavkarbo sitron- og lakrisostekake, som du finner oppskrift til her. Når mandelmel og avfettet linfrømel kombineres på denne måten får du en skikkelig saftig og klebrig bunn som passer perfekt i en blåbærpai.
Visste du at brunbjørnen spiser 9 liter blåbær daglig i bærsesongen. Du kan lese mer om brunbjørnen her: Fakta om brunbjørn (rovdata.no)
Vil du ha oppskrift til andre sommerlige oppskrifter finner du mange gode eksempler her.
Lavkarbo oppned smuldrepai med blåbær
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Vaniljekrem
- 6 eggeplommer
- 65 g Finesse bakesukker
- 4 dråper vaniljeessens
- 3 dl kremfløte
- 0,25 ts xanthan gum
Bunn
- 100 g romtemperert meierismør
- 30 g avfettet linfrømel
- 40 g monster fibersirup
- 150 g mandelmel (ikke fettredusert)
- 50 g Finesse bakesukker
Blåbærfyll
- 400 g blåbær
- 100 g Finesse bakesukker
- 2 ss chiafrø
- 20 g mandler
Fremgangsmåte
Vaniljekrem
- Bland alle ingrediensene i en kjele og varm forsiktig opp til kokepunktet mens du rører hele tiden. La koke i 15-20 minutter, til kremen har tyknet. Tilsett ørlite mer xanthan gum dersom sausen ikke tykner tilstrekkelig.
- Avkjøl kremen.
Bunn
- Sett stekeovnen på over- og undervarme på 175 grader.
- Bland alle ingrediensene godt sammen i en bakebolle.
- Smør en 22 cm rund paiform med smør.
- Trykk deigen jevnt ut i formen og opp langs kanten. Prikk bunnen med en gaffel.
- Stek på midterste rille i ovnen i ca. 18 minutter.
Blåbærfyll
- Sett stekeovnen på over- og undervarme på 180 grader.
- Bland blåbær, finesse bakesukker og chiafrø. Sett til side i 15 minutter.
- Smør vaniljekrem på bunnen og toppe med blåbærfyll. Strø over hakkede mandler.
- Stek på midterste rille i ovnen i ca. 20 minutter. Avkjøl før servering.