Lavkarbo sitron- og lakrisostekake med marshmallow frosting





Lavkarbo sitron- og lakrisostekake, en uslåelig kombinasjon!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Sitron og lakris er to smaker man ofte finner i kombinasjon i godteri. Vi fikk derfor ideen til å lage en ostekake med den samme kombinasjonen. Kaken er syrlig og søt med en god og rund lakrissmak. For å balansere syrligheten i ostekremen har vi laget en skikkelig søt og god keto marshmallow frosting som vi har pyntet med på toppen av kaken.

Du trenger selvsagt ikke å lage marshmallow fluff. Du kan for eksempel pynte kaken med friske bær. Dryss også gjerne over litt lakrisrotpulver dersom du vil ha en sterkere lakrissmak på kaken. Dette er smak og behag.

Vi har brukt Monster fibersirup og Sukkr- Bakesukkr som søtning i denne kaken. Du kan selvsagt velge den søtningen du foretrekker. For å sikre en god balansert sødme er det lurt å smake seg frem på både deigen til bunnen og ostekremen.

Du kan lese mer om de ulike søtstoffene her.

Lavkarbo sitron- og lakrisostekake

Lager du keto marshmallow frosting vil oppskriften gi deg en god del mer enn hva du ser vi har brukt på kaken. Du kan gjerne lage større rosetter enn hva vi har gjort, eller smøre kremen over hele toppen. Ønsker du å bruke like lite krem som vi har brukt anbefaler vi deg å sprøyte resten av frostingen i serveringsskåler og servere dette som en egen dessert. Dette er skikkelig godt sammen med jordbær eller andre bær du foretrekker.

Hvilke bunn foretrekker du?

Bunnen i denne kaken er saftig og minner om kjeksbunn man ofte bruker i ostekake. Vi har brukt avfettet linfrømel som bindemiddel istedenfor egg. Kaken er derfor laget uten egg, dersom du ikke topper den med marshmallow frosting.

Du kan enkelt variere smaken i denne kaken ved å endre bunnen. I denne kakebunnen har vi brukt mandelmel. Dette gir en mild nøttesmak. Er du ikke glad i smaken av mandler kan vi anbefale en annen god nøttebunn, som er laget av hasselnøtter. Du finner oppskriften her.

Vi har forresten oppskrift på mange andre lavkarbo kaker her.

Vi har også oppskrift på en veldig populær lavkarbo ostekake som lages direkte i glass. Du finner oppskriften her. Har du lyst å prøve deg på en med jordbærsmak, har vi en god oppskrift som du finner her. Er du glad i smaken av kaffe mocca, finner du en versjon med den gode kaffesmaken her.

Lavkarbo sitron- og lakrisostekake

Siste oppskrifter

   

Lavkarbo sitron- og lakrisostekake

Lavkarbo sitron- og lakrisostekake med marshmallow frosting

5 fra 3 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 4 timer
Antall: 1 kake (1 kake gir 12 kakestykker)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 339kcal | Karbohydrater: 4g | Protein: 7g | Fett: 28g
Allergener
Egg
Melk
Nøtter
Sulfitter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Bunn

Sitron- og lakrisostekrem

  • 4 gelatinplater
  • 3 dl kremfløte
  • 150 gram kremost
  • 100 gram seterrømme
  • 80 gram bakesukkr
  • 20 gram lakrisrotpulver
  • 1 krm malt anis (kan utelates)
  • 1 ts raspet sitronskall
  • 1.25 dl sitronsaft (2 sitroner gir ca. 1.25 dl sitronsaft)

Marshmallow frosting

  • 2 eggehviter
  • 1 ts klar eddik evt. sitronsaft
  • 0.5 dl vann
  • 150 gram bakesukkr
  • 20 gram monster fibersirup evt. sukrinsirup gold

Fremgangsmåte

Bunn

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 175 grader.
  • Bland alle ingrediensene til bunnen i en bakebolle.
  • Smør en 22 cm rundt kakeform med smør.
  • Trykk deigen ned i formen og trykk den ca. én cm opp rundt kanten. Prikk bunnen med en gaffel.
  • Stek på midterste rille i ovnen i ca. 18 minutter.
  • Avkjøl bunnen i kakeformen.

Sitron- og lakrisostekrem

  • Legg gelatinplatene i en skål med kaldt vann. La ligge i 10 minutter.
  • Pisk kremfløte til krem i en bakebolle. Pisk kremost, seterrømme, søtning, lakrisrotpulver og malt anis i en annen bolle. Hell kremostblandingen over i bollen med kremen og bland godt.
  • Vask sitronen før du rasper av skallet. Del sitronen i to og skvis ut sitronsaften. Varm saften opp til kokepunktet i en kjele.
  • Klem ut vannet fra gelatinplatene før du tilsetter gelatinet i den varme sitronsaften. Rør til det er oppløst. Avkjøl blandingen før du heller det og sitronskall i ostekremen. Pisk godt.
  • Hell ostekremen over bunnen i kakeformen. Sett formen i kjøleskap i minimum tre timer.

Marshmallow frosting

  • Skill eggehviten fra plommen og sørg for å ikke få med rester fra plommen. Bland eggehvitene i en bakebolle med eddik og pisk til stiv marengs.
  • Bland vann, søtning og fibersirup i en kjele. Bruk et termometer og kok blandingen til den når 120 grader. Har du ikke termometer lar du blandingen koke i fem minutter på høy varme.
  • Hell innholdet fra kjelen i en tynn stråle i bollen med stivpisket eggehvite. Pisk mens du heller. Pisk blandingen i fem minutter, til massen blir luftig og fast.
  • Hell marshmallows frostingen i en sprøytepose og pynt toppen av kaken med rosetter. Du kan også smøre frostingen på kaken dersom du ønsker et røffere utseende.

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search