Saftig, søt og syrlig sitronkake med sitronkrem!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Denne sitronkaken er enkel å lage også trenger du ikke all verdens av ingredienser for å få en saftig og digg kake.
Oppskriften er glutenfri og nøttefri. Vi har brukt pofiber og havrefiber som melsorter i kaken. Denne kombinasjonen gir et saftig og luftig resultat.
Sitron inneholder 2.5 gram karbohydrater per 100 gram og er en av få frukter som anvendes i et lavkarbo kosthold.
Vil du ha en enkel oppskrift på sjokoladekake eller krydderkake, eller hva med sukkerbrød til bløtkaken?
Denne oppskriften kan brukes som base i andre type oppskrifter. Du kan enkelt bytte sitron med for eksempel kakaopulver for sjokoladekake eller ulike kryddersorter for krydderkake.
Sjekk også ut våre supergode oppskrifter på lavkarbo krydderkake og lavkarbo sjokoladekake.
Lavkarbo sitronkake med sitronkrem
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Sitronkake
- 4 egg (str. M/L)
- 85 g Finesse bakesukker
- 1 økologisk sitron, raspet skall og saft
- 100 g smeltet meierismør
- 1 dl kremfløte
- 35 g pofiber
- 25 g havrefiber
- 1,5 ts bakepulver
- 0,25 ts vaniljepulver
Sitronkrem
- 0,5 økologisk sitron, raspet skall og saft
- 200 g romtemperert kremost naturell
- 0,5 dl kremfløte
- 40 g Finesse bakesukker evt. sukrin melis
Fremgangsmåte
Sitronkake
- Sett stekeovnen på over- og undervarme på 190 grader.
- Pisk egg og søtning til eggedosis.
- Vask sitronen før du rasper av det ytterste skallet av halve. Del sitronen i to og skvis ut all saften. Rør sitronskall og sitronsaft inn i eggedosisen.
- Bland inn de øvrige ingrediensene og pisk til jevn røre.
- Dekk en liten brødform (1,3 liter) med bakepapir. Hell røren i formen.
- Stek på midterste rille i stekeovnen i ca. 30 min.
- Avkjøl kaken i formen.
Sitronkrem
- Vask sitronen før du rasper av det ytterste skallet av halve. Del sitronen i to og skvis ut saften.
- Pisk romtemperert kremost, kremfløte, søtning, sitronskall og sitronsaft til myk krem.
- Smak deg frem til rett mengde søtning. Søtningen vil knase litt i kremen med en gang, men vil smelte i kremen etter kort tid.
- Smør sitronkrem på kaken og dryss over litt ekstra sitronskall etter ønske.
Har nettopp satt denne kaka inn i ovnen nå og stusser litt på dette med å piskes til en jevn røre. Den ble ganske tykk når jeg målte opp ingrediensene nøyaktig og fulgte fremgangsmåten til en prikk. Jeg spedde ut med mer fløte, men det hjalp ikke mye. I tillegg ble den kornete, ikke jevn. Den ble ikke jevnere selv om jeg pisket lenge.
Håper den blir bra.
Hei, da anbefaler jeg deg å sjekke over om du kan ha gjort en feil i prosessen. Røren skal ikke være så tørr som du beskriver. Dersom du ikke finner noen feil kan du undersøke hvor nøye vekten din måler. Sjekk om den måler det samme hver gang. Når man baker med fibermel som pofiber, havrefiber og fiberhusk vil så lite som 5 gram avvik fra oppskriften gi et annet resultat, så her er det viktig med en nøye kjøkkenvekt 🙂
Frisk, god og lettvint sitronkake
Tusen takk for tilbakemeldingen! Veldig glad for å høre at den falt i smak 🙂
Kan man fryse denne?
Det går fint. 😊
Og den ble kjempegod 🙂
Så bra 😊 vi blir glad for sjerner om du vil legge inn det 👍😅🤗
Verdens beste sitronkake, blir aldri lei av denne, anbefales på det varmeste.
Så kjekt å høre. Tusen takk for tilbakemeldingen.
Denne var nydelig, liker spesielt den friske kremen på toppen, og kakens konsistens ligger ikke tilbake for «ekte» kaker, anbefales varmt og kan også serveres til svigermor
.
Ja ikke sant! Vi er helt enige. Takk for flott tilbakemelding!
Hei, skal kremfløten piskes til fløte, eller bare helle det uten å piske det til fløte?
Hei 🙂 Kremfløte og romtemperert kremost blandes sammen og piskes stiv sammen. Kremen skal ikke piskes først 🙂
Kjempegod på smak 🙂 men opplevde ikke kaken som luftig? Synes den ble litt kompakt og føltes tørr i munnen… noe jeg kunne gjort annerledes? Fulgte oppskrift punkt for punkt.
Hei, det er nok havrefiber som gir kaken en litt uvant konsistens. Vil du ha en annen konsistens må du nok bake uten havrefiber. Du kan for eks prøve med mandelmel 🙂
Bikarbonat har samme formel som natron…