Lavkarbo julebrød med deilig kryddersmak – glutenfritt
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Vi har tidligere laget en god oppskrift på lavkarbo lussekatter, med perfekt bollekonsistens. Du finner oppskriften her. Med utgangspunkt i lussekatteoppskriften har vi laget et saftig og smaksrikt lavkarbo julebrød med smak av krydder.
Vår lavkarbo julebrødoppskrift er enkel å lykkes med, selv for en uerfaren baker.
Som du ser i oppskriften kan du selv velge om brødet skal forheve eller ikke. Har du god til vil brødet bli litt større dersom du hever det, men det hever også en god del i ovnen fordi det skal stekes over lang tid på lav varme. Du bestemmer derfor selv hvor lang tid du vil sette av til heving.
Vår oppskrift på lavkarbo julebrød er både glutenfri og nøttefri!
Litt om ingrediensene
Vi har tilsatt kardemomme, nellik, muskat og kanel, men du kan tilsette de kryddersortene du foretrekker. Det er også godt med bare kardemomme dersom du vil ha en mer tradisjonell smak på julebrødet.
Vi har testet denne oppskriften med alpro cooking, for å lage en melkefri variant og kan informere om at denne ingrediensen ikke fungerer i dette brødet.
Dersom du ønsker en melkefri variant kan du prøve med kokosmelk, noe vi har erfaring med at skal fungere. Du må selv jobbe deg frem til rett mengde.
Du finner havrefiber som «melsort» i brødet. Du kan kjøpe dette på tights.no
Som erstatter for rosinen har vi brukt frysetørkede bringebær. Dette gir noen søte innslag i brødet, slik du får med rosinen. Du kan også bruke jordbær eller gojibær, eller utelate dette punktet i oppskriften.
Er du på utkikk etter andre lavkarbo juleoppskrifter som også er lavkarbo? Du finner mange andre gode juleoppskrifter her.
Lavkarbo julebrød (glutenfritt)
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 300 g creme fraiche
- 1 dl kremfløte (du kan velge mellom kremfløte eller et lettere alternativ)
- 3 egg
- 25 g Finesse bakesukker
- 110-120 g havrefiber
- 1 ts tørrgjær
- 2 ts bakepulver
- 3 ss fiberhusk (psyllium)
- 0.5 ts salt
- 1 ts kardemomme
- 0.5 ts kanel (kan utelates)
- 1 krm malt nellik (kan utelates)
- 1 krm malt muskat (kan utelates)
- 8-10 g frysetørkede bringebær
- Pensle med pisket egg
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på over- og undervarme på 175 grader.
- Bland alle ingrediensene i en bakebolle og elt deigen. Knus frysetørkede bringebær før du blander dette inn i deigen.
- Deigen skal være så fast at du kan forme den til et brød med hendene, men forsøkt å ha den litt klissete. Jo fuktigere deigen er jo mer hever det i ovnen.
- Form deigen til et brød og bruk gjerne engangshansker eller fukt hendene med vann for å gjøre jobbe enklere.
- Legg brødet på et bakepapirkledd bakebrett og pensle med pisket egg.
- Har du god tid kan brødet heve i 30-60 minutter på en lun plass. Brødet hever en del i ovnen selv om du hopper over dette trinnet.
- Stek på midterste rille i ovnen i ca. 55 minutter.