Snickers ostekake er like godt som det høres ut!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Hvem liker ikke Snickers? Det er en av mine favorittsjokolader og derfor var det ekstra gøy å lage denne kaken! Lavkarbo Snickers ostekake – med deilig nøttebunn og fløyelsmyk og luftig ostekrem.
Vi har testet kaken på «sukkerspisere» og kaken ble mer enn godkjent. Du kan derfor trygt servere denne Snickers ostekaken til enhver kakemums.
Bunnen er laget med utgangspunkt i vår oppskrift på lavkarbo suksessterte, hvor vi har byttet mandler med salte peanøtter. Dette ble skikkelig godt og passet perfekt til ostefyllet.
Husk at kaken må lages god tid før den skal serveres, slik at gelatinet i ostemassen får tid til å stivne.
Lavkarbo Snickers ostekake er glutenfri.
Lavkarbo Snickers-ostekake
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Nøttebunn
- 3 eggehviter
- 50 g Finesse bakesukker
- 300 g salte peanøtter
- 50 g sjokolade uten sukker
Ostekrem
- 4 gelatinplater
- 3 dl kremfløte
- 200 g kremost naturell
- 75 g peanøttsmør uten sukker
- 75 g SukrinSirup caramel
- 125 g Finesse bakesukker
- 5 ss kakaopulver
- 0,25 ts vaniljepulver
Sjokoladekrem
- 1,5 dl kremfløte
- 150 g sjokolade uten sukker
Fremgangsmåte
Nøttebunn
- Sett stekeovnen på over- og undervarme på 175 grader.
- Stivpisk eggehvite og søtning.
- Mal peanøttene i en foodprosessor til fint mel og grovhakk sjokoladen med en kniv. Vend peanøttmel og hakket sjokolade inn i den stivpiskede eggehviten.
- Dekk bunnen av en springform (24 cm i diameter) med bakepapir. Fordel massen jevnt i formen.
- Stek på midterste rille i stekeovnen i ca. 17 min.
- Avkjøl bunnen i formen.
Ostekrem
- Legg gelatinplatene i en skål med kaldt vann og la ligge i 10 min.
- Pisk kremfløte til litt rennende krem. Tilsett de øvrige ingrediensene unntatt gelatinplatene. Pisk til jevn røre.
- Hell ut vannet fra skålen med gelatinplatene. Rør inn noen spiseskjeer kokt vann, slik at gelatinet smelter. Hell smeltet gelatin i en tynn stråle i ostekremen mens du pisker.
- Dersom nøttebunnen har krympet i ovnen og ikke ligger helt i kant med kakeformen kan du presse bunnen litt inn mot kanten. Hell kremen over bunnen i kakeformen.
- Sett kaken i kjøleskap i minimum 3 timer.
Sjokoladeganache
- Varm kremfløte til kokepunktet i en kjele. Skru av varmen og rør inn hakket sjokolade. Sett til avkjøling i noen timer, frem til sjokoladekremen er fast.
- Du kan enten helle flytende sjokoladeganache over ostekremen i formen og sette tilbake i kjøleskap eller la ganachen bli fast før du sprøyte den i rosetter over kaken.