Lavkarbo eksotisk gryterett

Lavkarbo eksotisk gryterett med chilisaus!

Eksotisk gryterett er en populær gryte med kjøttdeig og en smaksrik chilisaus.

Chilisausen er laget av kokosmelk og en kombinasjon av smaksrike ingredienser som hvitløk og ingefær. Sausen er nydelig som den er, men dersom du ønsker færre ingredienser eller andre smaker kan du gjerne eksperimentere deg frem til nye versjoner. Du velger selv hvor sterk den skal være.

Gi oss gjerne en lyd i kommentarfeltet hvis du prøver en annen vri.

Eksotisk gryterett. Foto, Aina Sjo.

Eksotisk gryterett. Foto, Aina Sjo.

Eksotisk gryterett inneholder i grunnen de grønnsakene vi trengte å bruke opp. Det vil si at her står du fritt til å sette sammen retten slik du ønsker. Du kan for eksempel bytte kjøttdeig av storfe med kylling eller pølsebiter, også kan du fjerne og tilsette de grønnsakene du foretrekker.

Topp gjerne retten med friske urter.

Er du glad i gryter? Da kan vi også anbefale denne oppskriften på lavkarbo cheesy gryterett.

Eksotisk gryterett. Foto, Aina Sjo.

Lavkarbo eksotisk gryterett

5 fra 1 stemme
Pin Vurdering
Tid: 30 minutter
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 775kcal | Karbohydrater: 8,9g | Protein: 44g | Fett: 60g
Allergener
Selleri
Soya

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Eksotisk chilisaus

  • 2,5 dl kokosmelk (ikke lett)
  • 1 ss kyllingfond
  • 1 ss glutenfri soyasaus
  • 0,5 lime, saften
  • 1 ts sambal oelek
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 raspet hvitløksfedd
  • 0,5 ts raspet ingefær

Wok

  • 2 ss olivenolje
  • 400 g kjøttdeig av storfe (evt. kyllingkjøttdeig)
  • 1 sjalottløk
  • 75 g minimais
  • 250 g sellerirot (evt. blomkål)
  • 50 g vannkastanjer
  • 50 g bambusskudd
  • Salt og pepper
  • Frisk persille (valgfritt)

Fremgangsmåte

  • Bland alle ingrediensene til sausen i en kjele. Kok opp og la koke i ca. 15 min, til sausen tykner.
  • Kutt pølse i skiver og sjalottløk i små terninger. Kutt minimais i tre deler. Rens sellerirot eller blomkål og rasp til ris med et rivjern eller bruk en foodprosessor.
  • Varm olje i en stekepanne til medium varme. Stek kjøttdeig og sjalottløk til kjøttet er gjennomstekt.
  • Bland sammen alle ingrediensene i gryten med sausen. Legg på lokk og gi et raskt oppkok og la småputre til grønnsakene er gjennomvarm. Smak til med salt og pepper. Server med frisk persille etter ønske.

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.





Start typing and press Enter to search