Myk pepperkake i langpanne
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Vi hadde lyst å lage en saftig og god julekake med smak av pepperkaker, og da kom ideen til myk pepperkake. Vi ble godt fornøyd med resultatet og håper du også vil like kaken.
I oppskriften finner du hjemmelaget pepperkakekrydder med kryddersortene kanel, allehånde, kardemomme, ingefær og nellik.
Vi anbefaler deg å blande krydderet i en raus porsjon som oppbevares i en lukket boks. Da har du pepperkakekrydder hele julen som kan brukes på for eksempel granola, yoghurt, karameller og i kaker.
Du finner vår oppskrift på pepperkakekrydder her.
Glasur til kaken
Lavkarbo myk pepperkake fortjener en ekstra god glasur og da landet vi på hvit sjokoladeglasur. Denne glasuren er enkel å lage, men du trenger hvit sjokolade. Vi brukte Monster lavkarbo Belgisk hvit sjokolade.
Du kan også bruke lys eller mørk sjokolade, som vi tror også vil passe godt til kryddersmaken i kaken. Du finner flere sorter sjokolade uten sukker og uten maltitol i nettbutikken tights.no.
Ønsker du en oppskrift med lettere tilgjengelige ingredienser kan du fint bruke kremost glasur. Du finner et eksempel i denne krydderkaken, eller så kan du dekke kaken med sjokoladeglasur, for eksempel fra denne sjokoladekaken.
Bruker du glasur fra en av våre runde kakeoppskrifter anbefaler vi deg å gange oppskriften med 1,5, slik at du får nok glasur til å dekke hele kaken.
Sjekk gjerne ut vårt store kakearkiv med blodsukkervennlige kaker, som du finner her.
Lavkarbo myk pepperkake med hvit sjokoladeglasur
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Myk pepperkake
- 8 egg
- 175 g Finesse bakesukker
- 300 g seterrømme
- 150 g smeltet meierismør
- 150 g mandelmel (ikke fettredusert)
- 90 g havrefiber
- 5 ts pepperkakekrydder
- 3 ts bakepulver
Hvit sjokoladeglasur
- 170 g hvit sjokolade uten sukker
- 200 g romtemperert meierismør uten salt
- 200 g romtemperert Philadelphia ost
- 100 g Finesse bakesukker
Fremgangsmåte
Myk pepperkake
- Sett stekeovnen på over- og undervarme på 190 grader.
- Pisk egg til luftig eggedosis. Pisk inn søtning og pisk til søtningen er jevnt fordelt.
- Bland inn de resterende ingrediensene og bland godt.
- Dekk en liten langpanne (30x40) med bakepapir. Fordel kakerøren jevnt i formen.
- Stek på midterste rille i ovnen i ca. 35 min. Sjekk at kaken er gjennomstekt før du tar den ut.
- Avkjøl kaken i formen.
Hvit sjokoladeglasur
- Grovhakk sjokoladen med en kniv. Smelt sjokoladen langsomt i en bolle over vannbad.
- Pisk smør til luftig krem. Pisk inn søtning og Philadelphia ost og pisk til en jevn masse. Det gjør ingenting om massen ser kornete ut, da den samler seg i neste punkt.
- Hell smeltet hvit sjokolade i en stråle mens du pisker. Pisk videre til luftig glasur.
- Smør glasuren på avkjølt kake.
Hvordan oppbevare kaka? Kan den fryses med glasuren på ?
Hvor lenge holder den seg i kjøleskapet?
Mange spørsmål fra meg, kaka står i ovnen nå, gleder meg til å smake på den
Så kjekt at du har testet oppskriften! Håper den faller i smak 🙂 Den kan fryses med glasuren på. Den må oppbevares enten i kjøleskap eller i frysen. Jeg er usikker på holdbarhet i kjøleskap, men min erfaring er opp mot en uke. Men smaken på glasuren kan bli litt påvirket underveis. Ville heller delt den i stykker og lagt i frysen og tatt opp etter behov 🙂
Tusen hjertelig takk! Den smakte en blanding av saftig gulrotkake og krydderkake, helt nydelig! Gledelig jul og tusen takk for meget bra oppskrifter ❤️
Så kjekt å høre ☺️ Takk det samme til deg ☺️
Nydelig god kake. Anbefales.
Krydderet brukte jeg til granola også. Det ble veldig godt