Lavkarbo myk pepperkake med hvit sjokoladeglasur





Myk pepperkake i langpanne

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Vi hadde lyst å lage en saftig og god julekake med smak av pepperkaker, og da kom ideen til myk pepperkake. Vi ble godt fornøyd med resultatet og håper du også vil like kaken.

I oppskriften finner du hjemmelaget pepperkakekrydder med kryddersortene kanel, allehånde, kardemomme, ingefær og nellik.

Vi anbefaler deg å blande krydderet i en raus porsjon som oppbevares i en lukket boks. Da har du pepperkakekrydder hele julen som kan brukes på for eksempel granola, yoghurt, karameller og i kaker.

Du finner vår oppskrift på pepperkakekrydder her.

Lavkarbo myk pepperkake med hvit sjokoladeglasur

Glasur til kaken

Lavkarbo myk pepperkake fortjener en ekstra god glasur og da landet vi på hvit sjokoladeglasur. Denne glasuren er enkel å lage, men du trenger hvit sjokolade. Vi brukte Monster lavkarbo Belgisk hvit sjokolade.

Du kan også bruke lys eller mørk sjokolade, som vi tror også vil passe godt til kryddersmaken i kaken. Du finner flere sorter sjokolade uten sukker og uten maltitol i nettbutikken tights.no.

Lavkarbo myk pepperkake med hvit sjokoladeglasur

Ønsker du en oppskrift med lettere tilgjengelige ingredienser kan du fint bruke kremost glasur. Du finner et eksempel i  denne krydderkaken, eller så kan du dekke kaken med sjokoladeglasur, for eksempel fra denne sjokoladekaken.

Bruker du glasur fra en av våre runde kakeoppskrifter anbefaler vi deg å gange oppskriften med 1,5, slik at du får nok glasur til å dekke hele kaken.

Sjekk gjerne ut vårt store kakearkiv med blodsukkervennlige kaker, som du finner her.

Lavkarbo myk pepperkake med hvit sjokoladeglasur

Lavkarbo myk pepperkake med hvit sjokoladeglasur

4,60 fra 5 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 2 hours
Antall: 1 liten langpanne (20 kakestykker)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 362kcal | Karbohydrater: 2,8g | Protein: 7g | Fett: 32g
Allergener
Egg
Melk
Nøtter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Myk pepperkake

Hvit sjokoladeglasur

Fremgangsmåte

Myk pepperkake

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 190 grader.
  • Pisk egg til luftig eggedosis. Pisk inn søtning og pisk til søtningen er jevnt fordelt.
  • Bland inn de resterende ingrediensene og bland godt.
  • Dekk en liten langpanne (30x40) med bakepapir. Fordel kakerøren jevnt i formen.
  • Stek på midterste rille i ovnen i ca. 35 min. Sjekk at kaken er gjennomstekt før du tar den ut.
  • Avkjøl kaken i formen.

Hvit sjokoladeglasur

  • Grovhakk sjokoladen med en kniv. Smelt sjokoladen langsomt i en bolle over vannbad.
  • Pisk smør til luftig krem. Pisk inn søtning og Philadelphia ost og pisk til en jevn masse. Det gjør ingenting om massen ser kornete ut, da den samler seg i neste punkt.
  • Hell smeltet hvit sjokolade i en stråle mens du pisker. Pisk videre til luftig glasur.
  • Smør glasuren på avkjølt kake.

Kommentar

Pynt gjerne med ferske tranebær, stjerneanis og sitronmelisse.

Viser 5 kommentarer
  • Irene Ullerflaen
    Svar

    Hvordan oppbevare kaka? Kan den fryses med glasuren på ?
    Hvor lenge holder den seg i kjøleskapet?
    Mange spørsmål fra meg, kaka står i ovnen nå, gleder meg til å smake på den

    • Svar

      Så kjekt at du har testet oppskriften! Håper den faller i smak 🙂 Den kan fryses med glasuren på. Den må oppbevares enten i kjøleskap eller i frysen. Jeg er usikker på holdbarhet i kjøleskap, men min erfaring er opp mot en uke. Men smaken på glasuren kan bli litt påvirket underveis. Ville heller delt den i stykker og lagt i frysen og tatt opp etter behov 🙂

  • Rannveig W Abada
    Svar

    5 stars
    Tusen hjertelig takk! Den smakte en blanding av saftig gulrotkake og krydderkake, helt nydelig! Gledelig jul og tusen takk for meget bra oppskrifter ❤️

    • Robert Helle
      Svar

      Så kjekt å høre ☺️ Takk det samme til deg ☺️

  • Lene
    Svar

    5 stars
    Nydelig god kake. Anbefales.
    Krydderet brukte jeg til granola også. Det ble veldig godt

4,60 from 5 votes (3 ratings without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.





Start typing and press Enter to search