Myk pepperkake i langpanne
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Vi hadde lyst å lage en saftig og god julekake med smak av pepperkaker, og da kom ideen til myk pepperkake. Vi ble godt fornøyd med resultatet og håper du også vil like kaken.
I oppskriften finner du hjemmelaget pepperkakekrydder med kryddersortene kanel, allehånde, kardemomme, ingefær og nellik.
Vi anbefaler deg å blande krydderet i en raus porsjon som oppbevares i en lukket boks. Da har du pepperkakekrydder hele julen som kan brukes på for eksempel granola, yoghurt, karameller og i kaker.
Du finner vår oppskrift på pepperkakekrydder her.
Glasur til kaken
Lavkarbo myk pepperkake fortjener en ekstra god glasur og da landet vi på hvit sjokoladeglasur. Denne glasuren er enkel å lage, men du trenger hvit sjokolade. Vi brukte Monster lavkarbo Belgisk hvit sjokolade.
Du kan også bruke lys eller mørk sjokolade, som vi tror også vil passe godt til kryddersmaken i kaken. Du finner flere sorter sjokolade uten sukker og uten maltitol i nettbutikken tights.no.
Ønsker du en oppskrift med lettere tilgjengelige ingredienser kan du fint bruke kremost glasur. Du finner et eksempel i denne krydderkaken, eller så kan du dekke kaken med sjokoladeglasur, for eksempel fra denne sjokoladekaken.
Bruker du glasur fra en av våre runde kakeoppskrifter anbefaler vi deg å gange oppskriften med 1,5, slik at du får nok glasur til å dekke hele kaken.
Sjekk gjerne ut vårt store kakearkiv med blodsukkervennlige kaker, som du finner her.
Lavkarbo myk pepperkake med hvit sjokoladeglasur
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Myk pepperkake
- 8 egg
- 150 g Finesse bakesukker
- 300 g seterrømme
- 150 g smeltet meierismør
- 150 g mandelmel (ikke fettredusert)
- 90 g havrefiber
- 4 ts pepperkakekrydder
- 3 ts bakepulver
Hvit sjokoladeglasur
- 170 g hvit sjokolade uten sukker
- 200 g romtemperert meierismør uten salt
- 200 g romtemperert Philadelphia ost
- 75 g Finesse bakesukker
Fremgangsmåte
Myk pepperkake
- Sett stekeovnen på over- og undervarme på 190 grader.
- Pisk egg til luftig eggedosis. Pisk inn søtning og pisk til søtningen er jevnt fordelt.
- Bland inn de resterende ingrediensene og bland godt.
- Dekk en liten langpanne (30x40) med bakepapir. Fordel kakerøren jevnt i formen.
- Stek på midterste rille i ovnen i ca. 30 min. Sjekk at kaken er gjennomstekt før du tar den ut.
- Avkjøl kaken i formen.
Hvit sjokoladeglasur
- Grovhakk sjokoladen med en kniv. Smelt sjokoladen langsomt i en bolle over vannbad.
- Pisk smør til luftig krem. Pisk inn søtning og Philadelphia ost og pisk til en jevn masse. Det gjør ingenting om massen ser kornete ut, da den samler seg i neste punkt.
- Hell smeltet hvit sjokolade i en stråle mens du pisker. Pisk videre til luftig glasur.
- Smør glasuren på avkjølt kake.
Hvordan oppbevare kaka? Kan den fryses med glasuren på ?
Hvor lenge holder den seg i kjøleskapet?
Mange spørsmål fra meg, kaka står i ovnen nå, gleder meg til å smake på den
Så kjekt at du har testet oppskriften! Håper den faller i smak 🙂 Den kan fryses med glasuren på. Den må oppbevares enten i kjøleskap eller i frysen. Jeg er usikker på holdbarhet i kjøleskap, men min erfaring er opp mot en uke. Men smaken på glasuren kan bli litt påvirket underveis. Ville heller delt den i stykker og lagt i frysen og tatt opp etter behov 🙂
Veldig god kake og enkel å få til. Smakte som ekte pepperkaker. Glasuren med hvit sjokolade var farlig god.
Tusen hjertelig takk! Den smakte en blanding av saftig gulrotkake og krydderkake, helt nydelig! Gledelig jul og tusen takk for meget bra oppskrifter ❤️
Så kjekt å høre ☺️ Takk det samme til deg ☺️
Nydelig god kake. Anbefales.
Krydderet brukte jeg til granola også. Det ble veldig godt