Chaffles uten melkeprodukter
Innlegget kan inneholde reklamelinker.
Har du hørt om chaffle? Dette er en vaffel som lages med bare to ingredienser, egg og revet ost. Nå har vi en oppskrift til deg på chaffle uten melkeprodukter.
Chaffles uten ost får en litt annen konsistens enn vanlig chaffles, og minner mer om brødmat på grunn av mandelmelet som brukes.

Lavkarbo chaffles uten ost. Foto, Marie Gundersen.
Dersom du ikke tåler nøtter antar vi at det går fint å erstatte mandelmel med sesammel eller linfrømel. Dersom du tester en av delen, gi oss gjerne en lyd om hvordan det gikk i kommentarfeltet under denne oppskriften.
Chaffles fungerer som brødmat og fylles med det pålegget du liker. Lager du matpakken med chaffles får du en blodsukkervennlig matpakke som gir langvarig metthetsfølelse.
Oppskriften er laget av Marie Gundersen som du finner på Instagram https://www.instagram.com/foodbymarie/
Lavkarbo chaffles uten ost
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)


Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 1 egg
- 35 g majones
- 25 g mandelmel (ikke fettredusert)
- 1 ss vann eller plantemelk uten sukker
- 0,5 ts bakepulver
- Fett til steking
Fremgangsmåte
- Pisk sammen alle ingrediensene i en bolle.
- Varm vaffeljernet til høy temperatur og pensle med stekefett.
- Ca. 6 ss er nok til én chaffle i et medium stort vaffeljern. Stek til vaffelen får gylden farge.
- Server med ønsket topping.
Glemte rating!
Disse er supergode! Minst like gode som vanlige høykarbo-vafler! En liten dæsj stevia i røra gjør dem litt søte også. Jeg steker mine i et lite jern for franske vafler og får en rund porsjonsvaffel. Lager 5-dobbel porsjon (5 egg + 1 pose majones) og putter i fryseren. Tiner fort og er like gode etterpå. Disse er virkelig helt gull!
helt nydelig. jeg tok e ts med profiber. og 12 g mandelmel 12 g sesammel. stekte det i vaffeljern. fikk 2 plater av denne oppskriften.
Kan man erstatte majones med noe annet?
Du kan prøve med seterrømme 🙂
Hei. Må erstatte mandelmel pga nøtteallergi. Har du noen erfaring med å bruke gresskarmel som erstatter i diverse oppskrifter der mandelmel benyttes? 😊
Hei, nei det har jeg aldri forsøkt. Men det er godt mulig at det vil gå. Har også hørt at sesam-mel kan fungere, men da må du prøve deg frem til rett mengde 🙂
Ville heller brukt kokosmel som erstatning, pleier å fungere bra. Gresskar setter mye spesiell smak akkurat som sesam også.
Bruk gjerne kokosmel, dersom du liker smaken av kokos 🙂