Lavkarbo mandelcrunch med julekrydder – topping til yoghurt eller desserter





Lavkarbo mandelcrunch med julekrydder

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Lavkarbo mandelcrunch med julekrydder er den perfekte måten å tilføre en smakfull og sprø topping på yoghurten i julen. Laget med mandelflak eller grovhakkede mandler, Sukrin Gold og et deilig kryddermix av pepperkakekrydder, får du en perfekt balanse mellom søtt og krydret, som gjør denne crunchen uimotståelig.

Den er enkel å lage og kan brukes på flere måter – for eksempel som topping på gresk yoghurt, cottage cheese, eller som en ekstra smakfull detalj på en panna cotta eller en annen dessert du skal servere i julen.

Lavkarbo mandelcrunch med julekrydder

Lavkarbo mandelcrunch med julekrydder

Du kan bruke enten flakede mandler eller hakke dem selv ved hjelp av en kniv eller i en foodprosessor. Det er også mulig å bruke andre nøtter, eller å bruke en miks av flere typer. Mandler, valnøtter og hasselnøtter er en god match, som vil passe sammen i denne oppskriften. Du kan bruke den søtningen du foretrekker. Sukrin gold gir en rund smak, men bruk gjerne Finesse bakesukker, dersom du foretrekker det. Du kan også bytte ut pepperkakekrydderet med kanel hvis du ønsker en mildere kryddersmak.

Lavkarbo mandelcrunch med julekrydder er uten melke, sukker og gluten, og en flott måte å nyte julens smaker. Lag den på forhånd, oppbevar i en lufttett beholder, og ha alltid en smakfull og næringsrik topping tilgjengelig.

Du finner flere oppskrifter som passer til julen her.

Lavkarbo mandelcrunch med julekrydder

Lavkarbo mandelcrunch med julekrydder

Ingen vurderinger enda
Pin Vurdering
Tid: 20 minutter
Antall: 1 norgesglass
Allergener
Nøtter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 180 grader.
  • Bruker du hele mandler må du først kjøre nøttene noen runder i et foodprosessor til grove biter eller hakke dem med en kniv.
  • Rist nøttene noen minutter i en tørr stekepanne på medium/høy varme. Trekk kjelen fra varmen og rør inn de øvrige ingrediensene. Smak til med rett mengde søtning.
  • Fordel blandingen på et stekebrett med bakepapir.
  • Stek på midterste rille i stekeovnen i ca. 4 minutter, frem til nøttene er gyllen.
  • Avkjøl på stekebrettet. Oppbevar i en lufttett beholder.

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.





Start typing and press Enter to search