Torsk med smaksrik sellerirotpuré og sprøstekt bacon
Torsk er en mild fiskesort som passer fint i et lavkarbo kosthold. For å øke fettmengden i retten har vi servert fisken med sprøstekt bacon og sellerirotpuré med meierismør.
Vi har laget en litt annerledes sellerirotpuré med sjalottløk, dill og kapers. Kapers gir virkelig det lille ekstra til pureén. Vil du ha en mer smaksnøytral puré, finner du oppskrift på det her.
Velg gjerne torskeloin dersom du vil ha ekstra god torsk. Loin er den fineste delen av torsken. Du finner den i frysedisken.
Vil du ha inspirasjon til andre gode lavkarbo fiskeretter, finner du mange oppskrifter her.
Lavkarbo torsk med bacon og sellerirotpuré med kapers
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 2 stk. torskefilet
- Salt
- 100 g baconterninger
- 10 g meierismør
- 100 g brokkoli
Sellerirotpuré
- 400 g sellerirot
- 3 sjalottløk
- 40 g meierismør
- 2 ss avrent kapers
- 1 ss sitronsaft
- 2 ss hakket fersk dill eller tørket dill
- 2 krm muskatnøtt
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
- Trekk torsken i saltet vann i ca. 8 minutter.
- Sprøstek bacon i en stekepanne med meierismør.
- Skjær brokkolien i buketter og trekk i vann i 3-4 minutter. Hell av vannet og strø over salt.
Sellerirotpuré
- Skrell selleriroten og del den i terninger. Skrell sjalottløk og del den i skiver. Kok sellerirot og sjalottløk i en kjele med vann i ca. 10 minutter.
- Hell av vannet og tilsett smør. Bruk en stavmikser til å lage en jevn puré.
- Bland inn kapers, sitronsaft, dill, muskat, salt og pepper.
- Server torsk med sellerirotpuré, sprøstekt bacon og dampet brokkoli.