Nydelig lavkarbo blomkålpuré
Blomkålpuré er et nydelig lavkarbo tilbehør som passer til både kjøtt og fisk eller til en god gryterett. På bildet i denne oppskriften ser du at puréen er servert til lavkarbo gryterett med kjøttdeig og baconost, som du finner oppskrift til her.
Blomkål inneholder 2.3 gram karbohydrater per 100 gram og passer derfor ypperlig i et lavkarbo kosthold. Blomkål er en anvendelig grønnsak som du kan dampe, gratinere, raspe til blomkålris eller lage en enkel blomkålpuré.
Vi har tilsatt både parmesan og cheddarost i denne oppskriften. Dette kan selvsagt utelates dersom du ønsker en enklere oppskrift.
Ønsker du tips til annet middagstilbehør, finner du oppskrift til bland annet blomkålris naturell eller blomkålris med både mandler eller grønnkål, sellerirotpuré, bakt sellerirot med flere. Du finner oppskriftene her.
Ønsker du tips til andre lavkarbo oppskrifter finner du det her.
OPPSKRIFT PÅ BLOMKÅLPURÉ
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 1 blomkål
- 3 ss meierismør
- 0.5 dl fløte
- 0,25 ts muskat
- 1 ss parmesan revet
- 1 ss cheddarost revet
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
- Skjær blomkålen i små buketter og stammen i terninger. Legg bitene i en kasserolle. Dekk med vann og kok opp. La koke til blomkålen er mør, ca. 10 minutter
- Hell av vannet og sett pannen tilbake på varmen i ett minutt, uten lokk. Slik at mer av vannet damper vekk. Ta pannen bort fra varmen og tilsett smør, krydder og fløte. Bruk en stavmikser og lag en fløyelsmyk blomkålpuré. Tilsett mer fløte dersom du syntes puréen ble for fast.
- Vend inn parmesan og cheddarost med en sleiv, rett før servering.
Knallgod😊