Lavkarbo fyrstekake





Lavkarbo saftig fyrstekake med den tradisjonelle smaken!

Lavkarbo og glutenfri fyrstekake er en enkel kake å lage, som ser mer avansert ut enn den er. Dette er en saftig og god kake som kan serveres i enhver anledning, både til hverdags og til fest. Kaken har en god fyrstekakesmak og det skal godt gjøres å ikke forspise seg.

Vi har brukt finesse bakesukker i kaken, og syntes det gir en god smak. Tagatesse eller Bakesukkr fra tights.no er andre gode alternativer som kan byttes i lik mengde. 

Avfettet linfrømel gir en god smak til kaken også gir det god konsistens og tekstur i deigen. Har du ikke avfettet linfrømel kan du erstatte det med 3-4 ss Fiberhusk (psyllium). La deigen hvile litt før du jobber med den slik at fibrene aktiveres og binder væske i deigen.

Lavkarbo fyrstekake

Fyrstekaker smaker godt sammen med iskrem med vaniljesmak eller med pisket krem med litt søtning. Du finner en god oppskrift på vaniljeis uten tilsatt sukker her

Lavkarbo fyrstekake kan fint fryses og tiner raskt i romtemperatur. Dette er en kake som blir enda saftigere etter at den har vært fryst.

Lavkarbo fyrstekake

Ønsker du tips til andre lavkarbo kaker, finner du flere oppskrifter her.

Siste oppskrifter

   

Lavkarbo fyrstekake

Lavkarbo fyrstekake

4.65 fra 17 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 1 time 30 minutter
Antall: 1 kake (1 kake gir 12 kakestykker)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 311kcal | Karbohydrater: 2g | Protein: 10g | Fett: 26g
Allergener
Egg
Melk
Nøtter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Bunn

Fyll

Fremgangsmåte

Bunn

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 150 grader.
  • Pisk smør og søtning til myk krem. Tilsett de øvrige ingrediensene og bland godt.
  • Smør en springform (22 cm i diameter) med smør eller olje.
  • Del deigen i tre like store deler og legg den ene delen til side. Bruk de andre to delene til å lage bunnen av kaken. Trykk deigen jevnt ned i kakeformen og opp langs kanten av formen.

Fyll

  • Stivpisk eggehvite og søtning. Vend inn mandelmel og mandelessens.
  • Hell fyllet over bunnen i formen og sørg for at kanten langs sidene går høyere enn fyllet, slik at det ikke renner over.
  • Del deigen du la til side i seks deler. Deigen er litt skjør og må håndteres med forsiktighet. Rull pølser av deigen og legg over fyllet. Trykk forsiktig pølsene flat når de er lagt over kaken. Du kan eventuelt rulle og trykke strimlene flat på plastfolie slik at du kan forflytte strimlene ved hjelp av folien.
  • Stek på midterste rille i stekeovnen i ca. 45 min.
  • Avkjøl kaken i formen.

Viser 9 kommentarer
  • Liv
    Svar

    Hei!
    Vil bake kaken nå, men har litt for lite Finesse bakesukker. Har Sukrin melis, Sukrin gold og Sukrin. Kan jeg bruke litt av dette sammen med Finesse i kakebunnen? Og bytte ut Finesse i fyllet med en av de tre?

    • Robert Helle
      Svar

      Hei Liv. Du kan bytte med annet søtstoff men da bør du være litt forsiktig slik at du ikke får for mye bismak på deigen, da sukrin kan gi litt bismak om det brukes for mye. Sukrin gold og sukrin melis er kanskje de beste, men smak gjerne på deigen underveis slik at du ikke har i for mye sukrin.

  • Kjell Olav
    Svar

    Tips – La deigen til bunn i liten plastpose ca 30 min nederst i kjøleskapet og opplevde bedre/fastere konsistens til å få lagt i kakeform.

  • Krasimira Landsverk
    Svar

    5 stjerner
    Fantastisk kake! Den beste lavkarbo kaken jeg har laget. Enkel å lage og smaker bedre enn vanlig fyrstekake. Denne skal lages flere ganger.

  • Liv
    Svar

    Vil bake fyrstekaken, men får ikke tak i avfettet linfrømel. Er det noe som kan erstatte det?

  • Olga Karoline
    Svar

    Er virkelig alt gratis 🤔. Har jeg misforstått no. Er det en app jeg kan laste ned . .? Forstår ikke så godt det med å gå inn på FB . Jeg har gått på LavKarbo , fler år tilbake . Kan jeg bare ta ut oppskrifter , også spise 4 måltider pr dag.
    Kan man fortsatt kjøpe på apotek( cetonstikks ? ) for og se om man er i ketose .
    Takk. VH Olga

    • Robert Helle
      Svar

      Hei Olga Karoline. Alt er gratis på vårt nyhetsbrev. Da får du over 400 oppskrifter, ukemeny med middager og mye mer spennende og nyttig informasjon. Vi har også kostplaner som er gjennomførte hefter som du kan få hjem med handlelister, 6-ukers menyer, faste og mye mer. Påmelding gratis nyhetsbrev her: https://omhelse.no/lavkarbo-ukesmeny/
      Kostplaner her: https://omlavkarbo.no/

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search