Lavkarbo olivenbrød
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Dette er et brød som passer supert til suppe eller andre middagsretter. Brødet er også nydelig sammen med ditt favorittpålegg.
Lavkarbo olivenbrød minner om focaccia på smak. Vi har forresten oppskrift på lavkarbo focaccia laget på en litt annen måte enn dette brødet.
Vårt lavkarbo olivenbrød er glutenfritt og nøttefritt.
Ønsker du flere lavkarbo oppskrifter finner du det her.
Lavkarbo olivenbrød (glutenfritt)
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 175 g revet mozzarellaost
- 2.75 dl varmt vann
- 4 egg
- 40 g smeltet meierismør
- 2 ss olivenolje
- 1 ss eplesidereddik
- 70 g havrefiber
- 35 g kokosmel (fettredusert) (ikke kokosmasse)
- 3 ss fiberhusk (psyllium)
- 3 ss gresskarkjerner
- 2 ts bakepulver
- 2 ts tørrgjør
- 2 ts Finesse bakesukker evt. yaconsirup, tagatesse eller inulinpulver
- 1.5 ts salt
- 60 g hakket oliven
- Topping: pisket egg og valmuefrø
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på over- og undervarme på 180 grader.
- Bland alt det våte i en blender, inkludert mozzarella ost. Oliven skal blandes inn senere.
- Bland alt det tørre i en bakebolle før du heller over det våte fra blenderen og hakket oliven. Bland godt.
- Smør en 22 cm rund kakeform med olje og hell deigen i formen.
- Dekk formen med plastfolie og legg et par kjøkkenhåndklær over. Sett til heving i 45 minutter en lun plass. Fyll gjerne vasken med varmt vann og plasser kakeformen på et bakebrett over vannet.
- Pensle deigen med pisket egg og strø over valmuefrø.
- Stek midt i ovnen i 40-45 minutter.
Kommentar
Lavkarbo olivenbrød kan fryses eller oppbevares i en brødpose på kjøkkenbenken eller i kjøleskapet.
Er brødet like godt når det har vært fryst? 😊
Det kan jeg ikke huske, men tipper at det skal gå helt fint 🙂
Angående kokosmel, er det fettredusert eller vanlig?
Hei Nina. Alt kokosmel er fettredusert. Er det ikke fettredusert så er det kokosmasse. 🙂