Blomkålris med grønnkål og pesto
Blomkålris med grønnkål og pesto er et skikkelig godt lavkarbo tilbehør til din favorittmiddag. Blomkålris er langt mer næringsrik enn ordinær ris og smaker også vell så godt. Tilsetter du grønnkål får du en næringsrik ris som passer til både kjøtt og fisk. Avbildet i denne oppskriften ser du at blomkålris er servert til en god gryterett og asiatisk soppstuing, som du finner oppskrift til her.
Blomkål er en mager grønnsak og inneholder så lite som 2.3 gram karbohydrater per 100 gram. Den er mild på smak og allsidig i bruk. Ved å tilsette krydder og andre ingredienser til blomkålrisen kan du enkelt variere smaken på blomkålrisen.
Ønsker du oppskrift til blomkålris med mandler, finner du det her. Ønsker du oppskrift til blomkålris med krydder, finner du det her.
Trenger du tips til andre lavkarbo middager, finner du flere oppskrifter her.
Blomkålris med grønnkål
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 1 blomkål
- 3 ss meierismør (evt. olje for melkefri rett)
- 3 never fersk grønnkål grovhakket
- 1 ss grønn pesto
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
- Riv blomkålhodet med et rivjern, eller en ostehøvel eller bruk en kniv og finhakk blomkålen.
- Smelt smør i en stekepanne og tilsett blomkål, grønnkål og pesto. Stek dette i ca. fem minutter.
- Server blomkålris med grønnkål til din favoritt middag.