Ekte italiensk ragu slik den skal smake
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Med unntak av gulrot er alle ingrediensene i en ekte italiensk ragu regnet som lavkarbo. Dersom du bruker babygulrøtter (4,4 karbohydrater per 100 gram) kommer du unna med en ragu som er godt «innafor» på et ketogent-kosthold, og som smaker ekte «Italia».
Italiensk ragu
Ragu er navnet italienerne bruker på kjøttblandingen til klassikeren pasta bolognese.
Når vi lager pasta bolognese liker vi å gjøre det slik de gjør det i et italiensk hjem, med alle de riktige ingrediensene, samt en koketid på 2-3 timer. Her bruker vi både svinekjøtt og storfe, vi bruker rødvin og kraft (kyllingfond) for å få frem den gode smaken som gir følelsen av å sitte på en italiensk restaurant med rødvin i glasset på en varm sensommerkveld.
Du kan også lage denne retten raskt på en halvtime, men da må du bruke mindre væske. Det blir også godt, men ikke det samme. Vil du ha frem den god fyldige tomatsmaken sammen med de andre smakene bør du koke retten i minst 2-3 timer. Ingen italiener ville servert en ragu som var kokt i mindre enn 2-3 timer.
Lavkarbo pasta uten karbohydrater
Det er bare å innrømme at lavkarbo pasta aldri kommer til å bli like godt som hjemmelaget italiensk pasta, men det skulle da bare mangle. Dette er en kunst italienerne har utviklet i århundrer. Men vi har funnet en erstatning som gjør at det er mulig å spise en skikkelig god bolognese, også på lavkarbo.
Monster spaghetti fra tights.no gjør jobben. Hemmeligheten med denne er tilberedelsen. Tilbereder du den på riktig måte, funker den utmerket til den klassiske retten! Se fremgangsmåten under.
Spaghettien er laget av planten konjakrot og inneholder hovedsakelig fibre fra denne planten. Spaghettien er derfor svært fiberrik og vil dermed gi god metthetsfølelse. Den inneholder ingen karbohydrater og er kalorifattig. Den inneholder også så lite som 5 kalorier per 100 gram. Les gjerne mer om konjakrot i denne artikkelen Konjakrot – kostfiber som ikke gir blodsukkerstigning.
Monster spaghetti får du kjøpt på tights.no.
I Italia lager man gjerne pasta bolognese med større mengder pasta sammenlignet med kjøttsaus. For at dette skal funke bra med lavkarbo pasta, bruker vi i denne oppskriften mer kjøtt sammenlignet med pasta. Gi oss gjerne tilbakemeldinger på hvordan du synes det funket. Det setter vi stor pris på!
Ønsker du inspirasjon til andre lavkarbo middager, finner du mange gode oppskrifter her.
Lavkarbo italiensk ragu med miracle spaghetti (keto)
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Ragu
- 1 ss olivenolje
- 50 g meierismør eller ghee (evt. olje for melkefritt alternativ)
- 1 stor løk finhakket
- 5 til 6 babygulrøtter finhakket
- 1,5 stilk stangselleri finhakket
- 150 g bacon i terninger
- 200 g kjøttdeig av svin
- 250 g kjøttdeig av storfe
- 1 til 2 dl rødvin
- 5 ss tomatpuré
- 5 dl kylling kraft/fond utblandet (se på pakningen hvor mye fond du trenger til angitt væskemengde)
- Parmesan til servering (utelates for melkefritt alternativ)
Monster miracle spaghetti
- 3 - 4 pakker monster miracle spaghetti
Fremgangsmåte
Ragu
- Varm olivenolje og smør i en stor panne på medium varme.
- Tilsett løk, gulrot, stangselleri og bacon. Stek i ca. ti minutter, eller til løken er blank.
- Legg i resten av kjøttet, hakk det godt opp, og stek til alt er brunt.
- Tilsett rødvin, tomatpuré og fond/vann gi gryten et oppkok og la koke kraftig i noen minutter.
- Skru ned varmen slik at det ikke fosskoker, men putrer lett. La putre under lokk i minst to timer. Er det veldig mye væske i pannen, tar du av lokket deler av tiden, slik at væsken fordamper. Rør om innimellom slik at det ikke brenner seg i bunnen. Det skal være en tykk og saftig ragu når den er ferdig.
Monster miracle spaghetti
- Skyll spaghettien godt under rennende kaldt vann.
- Fres spaghettien i en tørr stekepanne, slik at væske fordamper. Rør om og la frese i minimum fem minutter. Fres litt av gangen og legg til sides.
- Bland spaghettien inn i den ferdige raguen og la den trekke i sausen i noen minutter før du forsyner deg.
- Strø over parmesan før servering og nyt følelsen av Italia!
Finnes det et alternativ til konjakrot-pasta? Har prøvd den, og synes den har en ekkel gummiaktig tyggemotstand, som gjør meg kvalm…
Hei. Skjønner hva du mener, men vi synes den funker bra når den tilberedes som beskrevet. ALternativt kan du bruke squash, det er veldig godt. Her er fremgangsmåte for squash-spåaghetti:
https://omhelse.no/squash-spaghetti-med-kjottsaus/
Denne er også god. En oppskrift vi fant på LCHF- bloggen for mange år siden og som brukes av mange lavkarbo bloggere:
https://omhelse.no/lavkarbo-lasagne/