Tandoori!
Lavkarbo kylling tandoori er en superdigg indisk rett med masse deilige smaker. Tandoori lages opprinnelig med mange forskjellige krydder, men vi har jukset litt i denne retten.
Tandoori masala kryddermiks består av en rekke indiske krydre, blant annet kumin, koriander og gurkemeie. Vi har erstattet en rekke kryddersorter med ferdig tandoori masala kryddermiks for å forenkle oppskriften.
Du får likevel frem de typiske indiske smakene. Du finner dette krydderet i vanlig matbutikk eller i de fleste orientalske matbutikker.
Tandoori ble servert med blomkålris med hvitløk og gresskarkjerner.
Indisk mat smaker ekstra godt når du kan dyppe et brød i den gode sausen. Du finner oppskriften på lavkarbo nanbrød her.
Ønsker du inspirasjon til andre lavkarbo middager, finner du flere tips her.
Lavkarbo kylling tandoori
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Marinade
- 600 g lårfilet av kylling
- 1 ss raspet ingefær
- 2 hvitløksfedd
- 1 chili
- 200 g creme fraiche
- 3 ss olivenolje
- 2 ss tandoori masala krydderblanding
- 1 lime, skall og saften
- Salt og pepper
Tandoori saus
- 0,5 rød paprika
- 0,5 gul paprika
- 1 rødløk
- 0,5 squash
- Meierismør eller olje til steking
- 400 g hermetisk hakket tomat
- 300 g kokosmelk (ikke lett)
- 1 ss kyllingfond
- 1 ss paprikapulver
- Salt og pepper
- 1 ss tandoori masala krydderblanding (etter smak)
- 1 potte koriander
Tilbehør
- Blomkålris
- Lavkarbo nanbrød
- Frisk koriander
Fremgangsmåte
- Skjær kjøttet i strimler. Rasp ingefær og hvitløk. Finhakk chili.
- Bland alle ingrediensene til marinaden i en bolle som er stor nok til å romme alt kjøttet. Vend inn kjøttet og sørg for at det er dekket av marinaden. Dekk skålen med plast og sett i kjøleskap i minimum 30 minutter, og gjerne over natten.
- Kutt paprika i staver, rødløk i skiver og squash i terninger.
- Varm stekefett i en gryte og stek løk sammen med marinert kyllingfilet. Stek til den får stekeskorpe.
- Tilsett grønnsakene, hermetisk hakket tomat, kokosmelk, kyllingfond og paprikapulver. Kok opp og la putre i ca. 30 minutter.
- Smak til med salt, pepper og mer tandoori masala krydderblanding etter behov. Rør inn hakker koriander før servering.
- Server gjerne med blomkålris, lavkarbo nanbrød og frisk koriander.