Lavkarbo kylling tandoori med nanbrød

Tandoori!

Lavkarbo kylling tandoori er en superdigg indisk rett med masse deilige smaker. Tandoori lages opprinnelig med mange forskjellige krydder, men vi har jukset litt i denne retten.

Tandoori masala kryddermiks består av en rekke indiske krydre, blant annet kumin, koriander og gurkemeie. Vi har erstattet en rekke kryddersorter med ferdig tandoori masala kryddermiks for å forenkle oppskriften.

Lavkarbo kylling tandoori

Du får likevel frem de typiske indiske smakene. Du finner dette krydderet i vanlig matbutikk eller i de fleste orientalske matbutikker.

Tandoori ble servert med blomkålris med hvitløk og gresskarkjerner.

Indisk mat smaker ekstra godt når du kan dyppe et brød i den gode sausen. Du finner oppskriften på lavkarbo nanbrød her.

Ønsker du inspirasjon til andre lavkarbo middager, finner du flere tips her.

Lavkarbo kylling tandoori

Lavkarbo kylling tandoori

5 fra 4 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 1 hour
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 693kcal | Karbohydrater: 10,6g | Protein: 31g | Fett: 57g
Allergener
Melk

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Marinade

  • 600 g lårfilet av kylling
  • 1 ss raspet ingefær
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 chili
  • 200 g creme fraiche
  • 3 ss olivenolje
  • 2 ss tandoori masala krydderblanding
  • 1 lime, skall og saften
  • Salt og pepper

Tandoori saus

  • 0,5 rød paprika
  • 0,5 gul paprika
  • 1 rødløk
  • 0,5 squash
  • Meierismør eller olje til steking
  • 400 g hermetisk hakket tomat
  • 300 g kokosmelk (ikke lett)
  • 1 ss kyllingfond
  • 1 ss paprikapulver
  • Salt og pepper
  • 1 ss tandoori masala krydderblanding (etter smak)
  • 1 potte koriander

Tilbehør

Fremgangsmåte

  • Skjær kjøttet i strimler. Rasp ingefær og hvitløk. Finhakk chili.
  • Bland alle ingrediensene til marinaden i en bolle som er stor nok til å romme alt kjøttet. Vend inn kjøttet og sørg for at det er dekket av marinaden. Dekk skålen med plast og sett i kjøleskap i minimum 30 minutter, og gjerne over natten.
  • Kutt paprika i staver, rødløk i skiver og squash i terninger.
  • Varm stekefett i en gryte og stek løk sammen med marinert kyllingfilet. Stek til den får stekeskorpe.
  • Tilsett grønnsakene, hermetisk hakket tomat, kokosmelk, kyllingfond og paprikapulver. Kok opp og la putre i ca. 30 minutter.
  • Smak til med salt, pepper og mer tandoori masala krydderblanding etter behov. Rør inn hakker koriander før servering.
  • Server gjerne med blomkålris, lavkarbo nanbrød og frisk koriander.

Kommentar

Næringsinnhold er regnet uten tilbehør. 

5 from 4 votes (4 ratings without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.





Start typing and press Enter to search