Lavkarbo nanbrød

Saftig lavkarbo nanbrød med hvitløkssmør

Lavkarbo nanbrød passer perfekt til indisk mat. For eksempel lavkarbo butter chicken eller lavkarbo kylling tandoori. Du kan også servere nanbrød til en god lavkarbo suppe. For eksempel tomatsuppe, blomkålsuppe eller brokkolisuppe.

Denne oppskriften gir myke og smaksrike nanbrød. Deigen er fast og enkel å jobbe med. Her kan du kjevle brødene direkte på kjøkkenbenken, uten å være redd for at deigen klistrer seg til kjevlen eller kjøkkenbenken.

Vi har brukt havrefiber i denne oppskriften. Havrefiber inneholder 0 gram karbohydrater per hundre gram. Dette er et rent fiberprodukt som er utvunnet av havre. Dette fibret er nydelig å anvende i lavkarbo bakst. Det er nøytralt på smak samtidig som det er glutenfritt. Du kan kjøpe havrefiber på tights.no eller på andre utenlandske nettbutikker.

Denne oppskriften er helt uten hvete, gluten, gjær, nøtter og egg. 

Ønsker du mer inspirasjon til lavkarbo matlaging, finner du flere oppskrifter her.

Lavkarbo nanbrød

Oppskrift på lavkarbo nanbrød med hvitløkssmør

omhelse.no

  • Antall: 4
  • Tid: 20 min
  • Nivå: Lett
Ingredienser
  • 200 gram creme fraiche
  • 170 gram revet mozzarella ost
  • 70 gram havrefiber (inneholder 0 gram karbohydrater)
  • 50 gram fettredusert kokosmel (ikke kokosmasse)
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts Finesse bakesukker (eller annen søtning. Kan også utelates)
  • 1 ts xanthan gum
  • Topping: 2 ss meierismør, 1 fedd hakket hvitløk, fersk koriander
Fremgangsmåte 
  1. Smelt creme fraiche og mozzarella ost i microbøleovn eller i en kjele. Når osten er flytende er den ferdig.
  2. Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en bakebolle. Tilsett den flytende ostemassen. Bruk en miksmaster med eltetupp til å blande deigen til en fast og jevn deig. Bruk gjerne hendene på slutten og kna deigen godt sammen.
  3. Del deigen i fire like store emner og trykk de flate med hendene eller ved hjelp av en kjevle.
  4. Varm en stekepanne til medium temperatur.
  5. Steke ett og ett nanbrød i stekepannen. Snu brødet når det har fått stekeskorpe på undersiden.
  6. Bland romtemperert smør med hakket hvitløk.
  7. Pensle de ferdig stekte nanbrødene med hvitløkssmør og dryss gjerne over koriander, dersom du liker det.
  8. Server lavkarbo nanbrød til for eksempel lavkarbo butter chicken eller lavkarbo kylling tandoori.
Recommended Posts

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search