
Ja takk, meld meg på (gratis)
Saftig lavkarbo nanbrød med hvitløkssmør
Lavkarbo nanbrød passer perfekt til indisk mat. For eksempel lavkarbo butter chicken eller lavkarbo kylling tandoori. Du kan også servere nanbrød til en god lavkarbo suppe. For eksempel tomatsuppe, blomkålsuppe eller brokkolisuppe.
Denne oppskriften gir myke og smaksrike nanbrød. Deigen er fast og enkel å jobbe med. Her kan du kjevle brødene direkte på kjøkkenbenken, uten å være redd for at deigen klistrer seg til kjevlen eller kjøkkenbenken.
Vi har brukt havrefiber i denne oppskriften. Havrefiber inneholder 0 gram karbohydrater per hundre gram. Dette er et rent fiberprodukt som er utvunnet av havre. Dette fibret er nydelig å anvende i lavkarbo bakst. Det er nøytralt på smak samtidig som det er glutenfritt. Du kan kjøpe havrefiber på tights.no eller på andre utenlandske nettbutikker.
Denne oppskriften er helt uten hvete, gluten, gjær, nøtter og egg.
Ønsker du mer inspirasjon til lavkarbo matlaging, finner du flere oppskrifter her.


OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO NANBRØD MED HVITLØKSSMØR
Skriv ut Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 200 gram creme fraiche
- 170 gram mozzarella ost revet
- 70 gram havrefiber (inneholder 0 gram karbohydrater)
- 50 gram fettredusert kokosmel (ikke kokosmasse)
- 1 ts bakepulver
- 1 ts salt
- 0,5 ts finesse bakesukker (eller annen søtning. Kan også utelates)
- 1 ts xanthan gum
- Topping: 2 ss meierismør 1 fedd hakket hvitløk, fersk koriander
Fremgangsmåte
- Smelt creme fraiche og mozzarella ost i microbølgeovn eller i en kjele. Når osten er flytende er den ferdig.
- Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en bakebolle. Tilsett den flytende ostemassen. Bruk en miksmaster med eltetupp til å blande deigen til en fast og jevn deig. Bruk gjerne hendene på slutten og kna deigen godt sammen.
- Del deigen i fire like store emner og trykk de flate med hendene eller ved hjelp av en kjevle.
- Varm en stekepanne til medium temperatur.
- Steke ett og ett nanbrød i stekepannen. Snu brødet når det har fått stekeskorpe på undersiden.
- Bland romtemperert smør med hakket hvitløk.
- Pensle de ferdig stekte nanbrødene med hvitløkssmør og dryss gjerne over koriander, dersom du liker det.
Veldig gode!
Hei igjen, Stina, hadde ost og creme fraiche rett i mixmasteren, fra mikro, så det var ikke kaldt, men fikk aldri «samla» deigen…. Hvilken type mozarella skal man bruke?? Revet, eller hvit klump? 🙂
Du skal bruke revet. Men det er mulig det går fint med fersk ost i lake, men det har jeg ikke testet selv 🙂
Håper du får deigen bedre til neste gang 🙂
Heisan, prøvde meg på dise i dag, smaken var som «vanlige» nan brød, helt nydelige! Men sleit med deigen, den ble veldig smuldrete…
Måtte virkelig jobbe med deigen for å klare å kjevle den ut…
Lurer på type mozarella, jeg kjøpte den som ligner på revet ost, ikke type «hvit klump»…
Og bør deigen ligger litt i tett plast, mener det hjalp litt??
Ellers godt fornøyd med denne og aandre oppskrifter 🙂
Hei, deigen blir litt hard å jobben med dersom osten blir kald. Du kan varme deigen noen sekunder i mikroen dersom du har mikro. Da vil osten smelte og deigen blir lettere å jobbe med. Trikset er å være veldig rask når deigen skal blandes sammen.
Jeg sier bare TAKK for alle de hærlige oppskriftene jeg får tildelt!🙂 Nå baker jeg både nanbrød og boller for å ha med på ferie slik at også jeg kan nyte godt bakverk sammen med venner. Ellers er det jo mange gode retter å velge i.Så tusen takk og fortsatt god sommer😍
Hei Ingunn. Tuuuusen takk for veldig hyggelig tilbakemelding. Det hørtes veldig deilig ut. Ha en super sommer du også med masse deilig mat 😀
Kan nanbrødene fryses?
Det kan de 😊