Hvit keto pizza med karrimarinerte reker

Hvit keto pizza med sjømat topping

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til tights.no.

Hvit keto pizza er så utrolig godt, og smaker like godt som den tradisjonelle hjemmelagde pizzaen man lager med hvetemel. Pizza er en rett som forbindes med noe usunt som man ikke bør spise for ofte. Men denne pizzaen er langt i fra usunn.

Pizzabunnen inneholder så og si ingen karbohydrater, og det samme gjelder fyllet. Keto pizza er derfor super for de som spiser ketogent, altså at man spiser under 20 gram karbohydrater per dag. Denne pizzaen kan forresten nytes av alle, uansett livsstil.

Hvit pizzasaus, istedenfor tomatsaus

Vi har laget en god og enkel hvit pizzasaus av bare tre ingredienser, creme fraiche, hvitløk og pesto. Har du mer saus til overs kan du bruke dette som dressing på pizzaen når den er ferdig stekt.

Vår keto pizzabunn er glutenfri og nøttefri. Vi har basert deigen på fathead pizzabunnoppskriften, men byttet ut mandelmel med havrefiber. Det er også gjort noen andre endringer for å få en skikkelig god bunn.

Med denne oppskriften får du en liten langpannepizza som er nok til to sultne personer.

Vil du lage tradisjonell fathead-bunn med mandelmel, finner du oppskrift til det her. Vi har mange andre lavkarbo pizzavarianter, som du finner her.

Keto pizza med karrimarinerte reker

OPPSKRIFT PÅ HVIT KETO PIZZA MED KARRIMARINERTE REKER

Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 50 mins
Antall: 1 pizza (1 pizza er nok til 2 personer)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 1215kcal | Karbohydrater: 10g | Protein: 70g | Fett: 90g
Allergener
Egg
Melk
Sulfitter

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

Pizzabunn

  • 70 gram havrefiber
  • 1 ss bakepulver
  • 1 toppet ts xanthan gum
  • 1 klype salt
  • 75 gram kremost
  • 175 gram mozzarella ost revet
  • 1 egg
  • 1 ss eplesidereddik

Karrimarinade

  • 1.5 ts karri
  • 1 ts paprikapulver
  • 0,5 ts hvitløkspulver
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 lime saften
  • 0,5 ts sriracha saus eller sambal oelek
  • 2 ts rapsolje
  • 150 gram skrelte reker

Pizzasaus og fyll

  • 2 dl creme fraiche
  • 1 ts pesto (kan utelates)
  • 1 fedd hvitløk presset
  • 100 til 150 gram revet ost
  • 0,5 strimlet paprika
  • 1 sjalottløk i skiver
  • 1 vårløk i skiver
  • 4 cherrytomater i tynne skiver
  • Fersk basilikum og limebåter til servering

FREMGANGSMÅTE

Pizzabunn

  • Start med marinering av reker, slik at de får lagt i marinaden mens du lager pizzabunnen.
  • Sett ovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Bland havrefiber, bakepulver, xantha gum og salt i en bakebolle.
  • Kremost og revet ost skal smeltes sammen. Du kan enten gjøre dette i en kjele eller i mikrobølgeovn. Bruker du mikro legger du osten i en bolle og setter dette på maks styrke i ett minutt. Ta ut blandingen og rør godt. Sett inn igjen i mikroen i ytterligere 30 sekunder. Når all osten er flytende er den klar. Bruker du kjele varmer du osten på medium temperatur mens du rører. Når osten er smeltet er den klar.
  • Tilsett egg, eddik og osteblandingen i bakebollen. Rør blanding raskt sammen, mens osten fremdeles er flytende, med miksmaster med eltetupp. Bruk hendene til slutt og kna deigen til en fast og jevn deig.
  • Legg et bakepapir på et stekebrett. Bre deigen utover brettet. Du kan enten bruke hendene og klappe den flat eller legge et bakepapir over deigen og kjevle den ut mellom to bakepapir. Fjern forsiktig bakepapiret når du har fått en jevn og tynn bunn. Rull opp en jevn kant ytterst i pizzadeigen. Deigen skal dekke ca. 2/3 av en langpanne.
  • Stikk noen hull i bunnen med en gaffel før du setter den inn i ovnen på 200 grader, midterste rille. Stek bunnen i ca. 8 minutter. Følg med underveis, den skal bli litt gylden.
  • La bunnen hvile i 5 minutter før du legger over fyllet.

Pizzasaus og fyll

  • Lag hvit saus av creme fraiche, presset hvitløk og pesto. Du kan fint utelate pesto, dersom du ønsker færre ingredienser. Smør sausen utover pizzabunnen.
  • Dryss over ost og legg karrimarinerte reker og grønnsaker jevnt utover.
  • Stekes på midterste rille til osten er gyllen, i ca. 12 – 15 minutter.
  • La pizzaen hvile i noen minutter før du skjærer i den.
  • Legg over fersk basilikum og limebåter, rett før servering. Har du mer igjen av den hvite pizzasausen er denne nydelig å bruke som dressing.
Recent Posts

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search