Lavkarbo hvit pizza med karrimarinerte reker




Pizza med sjømat topping

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Pizza er en rett som forbindes med noe usunt som man ikke bør spise for ofte. Men denne pizzaen er langt i fra usunn.

Pizzabunnen inneholder så og si ingen karbohydrater, og det samme gjelder fyllet. Lavkarbo pizza er derfor super for de som spiser ketogent, altså at man spiser under 20 gram karbohydrater per dag. Denne pizzaen kan forresten nytes av alle, uansett livsstil.

Hvit pizzasaus, istedenfor tomatsaus

Vi har laget en god og enkel hvit pizzasaus med bare to ingredienser, creme fraiche og hvitløk. Har du mer saus til overs kan du bruke resten som dressing på pizzaen når den er ferdig stekt.

Vår keto pizzabunn er glutenfri og nøttefri. Vi har basert deigen på fathead pizzabunnoppskriften, men byttet ut mandelmel med havrefiber. Det er også gjort noen andre endringer for å få en skikkelig god bunn.

Med denne oppskriften får du en liten langpannepizza som er nok til to sultne personer.

Vil du lage tradisjonell fathead-bunn med mandelmel, finner du oppskrift til det her. Vi har mange andre lavkarbo pizzavarianter, som du finner her.

Keto pizza med karrimarinerte reker

Lavkarbo hvit pizza med karrimarinerte reker

5 fra 5 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 50 minutter
Antall: 1 pizza (1 pizza er nok til 2 personer)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 1215kcal | Karbohydrater: 10g | Protein: 70g | Fett: 90g
Allergener
Egg
Melk
Sulfitter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Karrimarinerte reker

  • 150 g skrelte reker
  • 2 ts raps - og olivenolje
  • 0,5 lime, saften
  • 0,5 ts sambal oelek
  • 1,5 ts karri
  • 1 ts paprikapulver
  • 0,5 ts salt

Pizzabunn

  • 70 g havrefiber
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts xanthan gum
  • 1 klype salt
  • 75 g kremost
  • 175 g revet mozzarella
  • 1 egg
  • 1 ss eplesidereddik

Pizzasaus og fyll

  • 2 dl creme fraiche
  • 1 raspet hvitløksfedd
  • 125 g revet ost
  • 0,5 strimlet paprika
  • 1 sjalottløk i skiver
  • 1 vårløk i skiver
  • 4 cherrytomater i tynne skiver
  • Fersk basilikum og limebåter til servering

Fremgangsmåte

  • Start med marinering av reker, slik at de får lagt i marinaden mens du lager pizzabunnen. Bland alle ingrediensene til marinaden i en skål og bland inn rekene.

Pizzabunn

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Bland havrefiber, bakepulver, xanthan gum og salt i en bakebolle.
  • Kremost og revet ost skal smeltes sammen. Du kan enten gjøre dette i en kjele eller i mikrobølgeovn. Bruker du mikro legger du osten i en bolle og setter dette på maks styrke i ett minutt. Ta ut blandingen og rør godt. Sett inn igjen i mikroen i ytterligere 30 sekunder. Når all osten er flytende er den klar. Bruker du kjele varmer du osten på medium temperatur mens du rører.
  • Tilsett egg, eddik og osteblandingen i bakebollen. Rør blanding raskt sammen, mens osten fremdeles er flytende. Bruk hendene til slutt og kna deigen til en fast og jevn deig.
  • Legg et bakepapir på et stekebrett. Bre deigen utover brettet. Du kan enten bruke hendene og klappe den flat eller legge et bakepapir over deigen og kjevle den ut mellom to bakepapir. Fjern forsiktig bakepapiret når du har fått en jevn og tynn bunn. Rull opp en jevn kant ytterst i pizzadeigen. Deigen skal dekke ca. 2/3 av en langpanne.
  • Stikk noen hull i bunnen med en gaffel før du setter den inn i ovnen på midterste rille. Stek bunnen i ca. 8 minutter. Følg med underveis, den skal bli litt gylden.
  • La bunnen hvile i 5 minutter før du legger over fyllet.

Pizzasaus og fyll

  • Lag hvit saus av creme fraiche og hvitløk. Smør sausen utover pizzabunnen.
  • Dryss over revet ost og legg karrimarinerte reker og grønnsaker jevnt utover.
  • Stek på midterste rille i ovnen til osten er gyllen, i 12–15 min.
  • La pizzaen hvile i noen minutter før du skjærer i den.
  • Legg over fersk basilikum og limebåter, rett før servering.

Recent Posts

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search