Kryddersmør lager du enkelt selv. Dette er et billigere alternativ enn å kjøpe ferdig kryddersmør på butikken.

Du kan tilsette de urtene du har tilgjengelig og på den måten variere smaken på smøret. Noen eksempler er hvitløk, chili, paprikapulver eller spisskummen. Kryddersmør er nydelig som tilbehør på kjøtt, grønnsaker eller for eksempel som tilbehør til bakt sellerirot, som du finner oppskrift til her. 

Kryddersmør kan også brukes som erstatter for smør i blomkålpuré eller sellerirotpuré. Eller som erstatter for smør i andre retter.

Ønsker du flere lavkarbo oppskrifter, finner du det her. 

  • Gram: 100
  • Tid: 10 min
  • Nivå: Lett
Ingredienser
  • 100 gram smør
  • 1 ss sitronsaft
  • 1/2 ts salt
  • 1 ss tørket oregano (evt. 2 ss fersk hakket oregano)
  • 1 ss tørket timian (evt. fersk timian)
Fremgangsmåte 
  1. La smøret stå på kjøkkenbenken frem til det blir mykt.
  2. Tilsett smør i en foodprosessor og kjør dette til en klumpfri masse.
  3. Tilsett, sitronsaft, salt, oregano og timian. Kjør dette sammen i foodprosessoren til alt er godt blandet sammen.
  4. Bruk et bakepapir eller plastfolie til å oppbevare smøret. Legg smøret i midten av folien før du ruller det sammen til en pølse.
  5. Oppbevares i kjøleskap.
  6. Server kryddersmør til for eksempel bakt sellerirot, som du finner oppskrift til her. 
Recommended Posts

Start typing and press Enter to search