Bakt sellerirot – deilig lavkarbo tilbehør
Bakt sellerirot eller bakt knollselleri er en nydelig erstatter for bakt potet. Server dette til middagen og tilsett gjerne salt, smør eller kryddersmør før servering. Bakt sellerirot / knollselleri kan spises som en bakt potet, og tilsettes rømme, revet ost, kryddersmør, skinken eller bacon. Da får du et nydelig måltid basert på denne grønnsaken.
Sellerirot er mye mer brukervennlig enn mange tror. Den er også nydelig på smak. Sellerirot inneholder bare 2.8 gram karbohydrater og er derfor en perfekt grønnsak å inkludere i et lavkarbo kosthold.
Ønsker du flere lavkarbo oppskrifter, finner du det her.
OPPSKRIFT PÅ BAKT SELLERIROT
Pin Vurdering Print RecipeNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Utstyr
- Aluminiumsfolie
Ingredienser
- 1 sellerirot
Til servering
- Salt
- Meierismør
- Evt. hjemmelaget kryddersmør
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på over- og undervarme på 225 grader.
- Fjern jord fra selleriroten / knollselleriroten. Del den i to.
- Pakk hver del inn i aluminiumsfolie slik at hele roten er dekket.
- Sett inn i ovnen på en rist på midterste rille.
- Bakes i ovnen i 1.5 time til 2 timer. Sjekk at den er mør før du tar den ut av ovnen.