Lavkarbo Bali gryterett – nydelig keto middag!

Nydelig gryte med mild smak av kokos, karri og ingefær

Innlegget kan inneholde reklamelinker.

Det er vanlig å tilsette ananas i denne gryten. Vi har utelatt dette og tilsatt mini-mais og andre gode grønnsaker i stedet for. Du kan selvsagt trikse og mikse med de grønnsakene du liker.

Er du skikkelig glad i karri kan du smake deg frem til en enda sterkere karri-smak. Vi har brukt helt ordinært karri som kjøpes på vanlig matbutikk. Du kan eventuelt kjøpe karri på asiatisk matbutikk, for en mer eksotisk karri-smak.

Liker du ikke smaken av kokosmelk, kan du byttet dette med lik mengde kremfløte.

Lavkarbo Bali gryterett

Lavkarbo Bali gryterett

Edamamebønner uten skall fra frysedisken på Rema 1000 inneholder bare 2,8 gram karbohydrater per 100 gram og er derfor godt egnet i et lavkarbo eller ketogent kosthold.

Du kan utelate blomkål i gryten og heller servere retten med for eksempel blomkålris eller sellerirotpuré. En frisk salat passer også godt til gryteretten.

Lavkarbo Bali gryterett er glutenfri, nøttefri og melkefri.

Ønsker du flere lavkarbo oppskrifter finner du det her

Lavkarbo Bali gryterett

Lavkarbo Bali gryterett

5 fra 8 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 40 minutter
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 640kcal | Karbohydrater: 7,5g | Protein: 36g | Fett: 50g
Allergener
Soya

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 600 g strimlet lårfilet av kylling
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 ts raspet ingefær
  • 1 chili
  • 1 rødløk
  • 1 paprika
  • 200 g minimais
  • 0,5 blomkål
  • 0,5 dl olivenolje
  • 400 g kokosmelk (ikke lett) eller kremfløte
  • 1 ss kyllingfond
  • 0,25 sitron, saften
  • 1 ss Sukrin gold (kan utelates)
  • 2 ts karri
  • 1 ts paprikapulver
  • 0,5 ts gurkemeie
  • 150 g edamamebønner uten skall
  • Salt og pepper
  • Frisk koriander

Fremgangsmåte

  • Kutt lårfilet i strimler. Rasp hvitløk og ingefær. Finhakk chili og ta gjerne bort noen av frøene dersom du ikke ønsker en sterk gryte. Kutt rødløk og paprika i små terninger og minimais i skiver. Kutt blomkål i små biter med en kniv.
  • Varm olje i en gryte over medium varme. Stek kyllingstrimler, hvitløk, ingefær og chili sammen. Legg kyllingen over i en skål når den har fått lett stekeskorpe.
  • Stek rødløk i gryten i noen minutter før du tilsetter paprika, kokosmelk, kyllingfond, sitronsaft, Sukrin gold, karri, paprikapulver og gurkemeie. Kok opp og la småputre i ca. 10 minutter.
  • Tilsett kyllingstrimlene, blomkål og edamamebønner. La retten småputre videre i ca. 15 minutter.
  • Smak til med salt og pepper. Server gjerne med frisk koriander.

Viser 2 kommentarer
  • Heidi
    Svar

    5 stjerner
    En veldig god gryte. Har lagd den to ganger og det blir flere ganger 😀

  • Tove
    Svar

    5 stjerner
    Veldig god gryte, rund med spicy ismaken. Kommer til å lage denne flere ganger 🙂

5 from 8 votes (6 ratings without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.





Start typing and press Enter to search