Lavkarbo blondiekuler

Blondiekuler – fin snacks til tur eller en lekker konfekt å servere dine gjester!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Lavkarbo blondiekuler er en superdigg liten konfektbit, energikule eller turbar. Ha disse på lur i kjøleskapet og spis når du trenger ekstra energi!

Har du smakt våre populære gullkuler? Lavkarbo gullkuler er laget av samme metode men med peanøtter istedenfor mandelsmør og med sukkerfri melkesjokolade istedenfor hvit sjokolade. Hvilke er din favoritt?

Lavkarbo blondie kuler

Mandelsmør

Vi har brukt mandelsmør fra tights.no, og dette er veeeldig godt. Men du får også kjøpt mandelsmør på de fleste helsekostbutikker eller i andre nettbutikker.

Visste du at det er superenkelt å lage mandelsmør selv?

Legg mandler i en kraftig foodprosessor og kjør mandlene helt til de slipper fett og du får et mykt og rennende smør. Dette tar opp til 10 minutter. Smak til med litt salt og søtning etter smak.

Mandelsmør har lang holdbarhet og flere bruksområder. Bruk det som topping på grøt eller chiapudding, i smoothie, som pålegg eller i en brødoppskrift. Finnes det flere bruksmåter?

Andre variasjoner

Du kan bruke hvilke som helst nøttesmør, men velg et nøttesmør som du syntes smaker godt.

Du kan velge en annen type sirup og variere smaken. Bruk for eksempel Sukrinsirup mapel eller Sukrinsirup gold.

Vil du ha melkefri oppskrift velger du en sjokolade uten melk. Bruk for eksempel Monster lavkarbo mørk sjokolade istedenfor.

Siste oppskrifter

   

Lavkarbo blondie kuler

Lavkarbo blondiekuler

4.80 fra 5 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 1 time 30 minutter
Antall: 1 batch (1 batch gir 10 stk.)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 152kcal | Karbohydrater: 3.9g | Protein: 5g | Fett: 12g
Allergener
Melk
Nøtter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Fremgangsmåte

 • Smelt mandelsmør og hvit sjokolade sammen over vannbad. Når alt har smeltet sammen rører du inn sukrinsirup caramel.
 • Form kuler i den størrelsen du ønsker. Vi brukte vekt og laget hver kule av ca. 20 gram deig. Legg kulene på et skjærebrett dekket med bakepapir og sett i kjøleskap i 30 minutter.
 • Smelt hvit sjokolade over vannbad.
 • Dypp kulene i hvit sjokolade og legg de tilbake på bakepapiret. Denne prosessen Gjør du enkelt med to gafler. La de renne godt av seg før du legger de på brettet.
 • Sett brettet tilbake i kjøleskap og la de stå til den hvite sjokolade har stivnet.
 • Smelt mørk sjokolade over vannbad. Hell sjokoladen i ene hjørnet av en brødpose og klipp av et lite hull. Sirkle sjokoladen over kulene i det mønsteret du ønsker. La sjokoladen stivne før du serverer godsakene.

Kommentar

Oppbevares i kjøleskap. 

 

Viser 2 kommentarer
 • Berit Berg
  Svar

  Eg har laget Blondiner idag.2 posjoner med mandelsmør og hvit sjokolade og hvit sjokolade og mørk sjokolae på toppen.Og så har eg laget 2 posjoner med Blondiner med Hasselnøttsmør og mørk sjokolade,og mørk og hvit sjokolade på toppen.Eg brukte kaketrinse for å forme konfektene,og for å få bort skjokolde som var runnet utafor selve kakene.De ble veldig fine med å bruke kaketrinsle.No har eg en full boks av lavkarbo konfekt.Eg måtte jo smake både på en av de med mandelsmør,og en av de med hasselnøttsmør.Supergode.Disse blir nok å falle i smak når eg får mine voksne barn og Barnebarn på besøk i julen.Da blir det kun lavkarbokaker og lavkarbokonfekt av ulike slag.

  • Svar

   Så koselig tilbakemelding og tusen takk for inspirasjon til endringer i oppskriften 🙂 Håper familien din liker det endelige resultatet!

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift
Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search