Lavkarbo gullkuler – saftige peanøttkuler

Ja takk, meld meg på (gratis)

Lavkarbo gullkuler – peanøttkuler med sukkerfri sjokolade, en saftig liten godbit!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Lavkarbo gullkuler er det vi har valgt å kalle disse små konfektkulene. Gullkulene er saftig og seig på innsiden med sjokolade på utsiden. Vi syntes de er veldig god!

Det er ulikt innhold av karbohydrater i peanøtter og vi anbefaler peanøtter fra Nøttegården som selges på Rema 1000, du finner de her.

Vi anbefaler disse fordi de inneholder 6 gram karbohydrater per 100 gram også er de stekt i en kombinasjon av rapsolje og kokosolje, som er et bedre alternativ enn palmeolje og solsikkeolje som mange av de rimeligste merkene inneholder.

Lavkarbo gullkuler - peanøttkuler

Du kan bruke den sukkerfrie sjokoladen du foretrekker. Vi syntes Monster belgisk melkesjokolade er den beste og har brukt den i denne oppskriften.

Som smaksforsterker i peanøttkulene har vi brukt Monster Lavkarbo Zero Drops – Vanilla Vacation. Du kan også lage disse kulene uten vaniljeekstrakt, men vi anbefaler noen dråper med denne gode Monster vaniljeessensen, som kjøpes hos tights.no.

Lavkarbo gullkuler - peanøttkuler

Med den samme oppskriften til peanøttkulene har vi også laget peanøttkjeks. Du finner fremgangsmåten her.

Er du glad i konfekt? Prøv gjerne noen av disse lavkarbo godbitene; Lavkarbo peanøttbarLavkarbo peanøttkonfektLavkarbo suksesskonfekt eller Lavkarbo proteinbar; karamell, pekan og hvit sjokolade.

Lavkarbo gullkuler - peanøttkuler

Lavkarbo gullkuler - saftige peanøttkuler

5 fra 4 stemmer
Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 30 minutter
Antall: 1 deig (1 deig gir ca. 20 kuler)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 96kcal | Karbohydrater: 1.4g | Protein: 3g | Fett: 7.4g
Allergener
Melk
Peanøtter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Finhakke peanøttene i en foodprosessor til grovt mel.
  • Bland inn sukrinsirup caramel og vaniljeekstrakt. Bland til en seig masse. Bruk gjerne hendene. Tilsett mer sukrinsirup dersom blandingen blir veldig kompakt og tørr. Blandingsforholdet avhenger av hvor grovt peanøttene er kuttet.
  • Rull kuler av massen. Kulene har en fin størrelse når de veier ca. 15 gram.
  • Smelt sjokolade over vannbad.
  • Dypp kulene i smeltet sjokolade før du legger de på et skjærebrett med bakepapir. Dryss gjerne over litt hakket peanøtt etter at de er dyppet i sjokolade.
  • Sett brettet til kjøling i kjøleskap. De er klar når sjokoladen har stivnet.
Recent Posts

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search